Volkswagen prezentē jauno Touareg

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

23.martā Pekinā Volkswagen prezentēja jauno Touareg. Modelis trešajā paaudzē ir ieguvis jaunu stilu, kā arī līdz šim plašāko inovatīvo vadītāja asistentu un komforta sistēmu klāstu, kā arī vienu no lielākajām virtuālām vadītāja informācijas un izklaides sistēmām Innovision Cockpit. Tajā pašā laikā visu riteņu stūrēšana un elektromehāniska pretapgāšanās stabilizācija nodrošina jaunu vadāmības un veiktspējas līmeni. Touareg ir šobrīd tehniski attīstītākais Volkswagen.

Innovision Cockpit pirmizrāde

Touareg ir pirmais Volkswagen modelis, kas aprīkots ar jauno virtuālo informācijas un izklaides sistēmu Innovision Cockpit, kurā digitālais instrumentu panelis (ar 12 collu ekrānu) saplūst ar Discover Premium informācijas un izklaides sistēmas 15 collu ekrānu, lai izveidotu digitālu kontroles, informācijas, komunikācijas un izklaides vienību, gandrīz pilnībā atsakoties no tradicionāliem taustiņiem vai slēdžiem.

Jaunu vadītāja asistentu un komforta sistēmu mijiedarbība

Touareg ir aprīkots ar līdz šīm plašāko vadības un komforta palīgsistēmu klāstu, kāds jebkad integrēts Volkswagen automašīnās. Starp tām ir tādas inovatīvas tehnoloģijas kā Night Vision jeb nakts redzamības sistēma, Roadwork Lane Assist (ar piestūrēšanu palīdz noturēties joslā līdz 60 km/h), Front Cross Traffic Assist (reaģē uz šķērsojošu satiksmi automašīnas priekšā), aktīvā visu riteņu stūrēšana, elektromehāniska pretapgāšanās stabilizācija, IQ.Light Matrix LED priekšējie lukturi (interaktīva, uz kameru balstīta tuvo un tālo gaismu kontrole) un projekcijas ekrāns.

Jauni izmēri un samazināts svars

Salīdzinot ar priekšgājējiem, trešās paaudzes Touareg ir platāks un garāks. Izmaiņas pozitīvi ietekmē gan uz automašīnas proporcijas, gan interjera plašumu. Piemēram, lielāks automobiļa garums nodrošina ievērojami plašāku bagāžas nodalījumu – tā tilpums palielināts no 697 līdz 810 litriem (ar nenolaistiem aizmugurējiem sēdekļiem). Tai pašā laikā Touareg virsbūve ir par 160 kg vieglāka, pateicoties alumīnija (48%) un augsto tehnoloģiju tērauda (52%) izmantošanai.

Foto: Volkswagen

Pagaidām V6 dzinēji

Latvijā un citur Eiropā vispirms tiks piedāvāti divi V6 dīzeļdzinēji ar 231 ZS un 286 ZS jaudu. Tiem sekos arī V6 benzīna dzinējs ar 340 ZS un V8 turbodīzelis ar 421 ZS. Ķīnā jaunais Touareg tiks piedāvāts arī jaunā plug-in hibrīda versijā, kura attīsta 367 ZS. Precīzs datums, kad Touareg plug-in hibrīda modelis tiks laists Eiropas tirgū, vēl nav zināms.

Foto: Volkswagen

Piedāvājumā trīs apdares līnijas

Augstas kvalitātes pamatkomplektācijas versija būs papildināma ar trim ekskluzīvām apdares līnijām – Atmosphere, Elegance un R-Line. Atmosphere raksturo klasisks interjers, kurā dominē koks un dabiskas krāsas. Elegance ir tehnisks interjers, kurā dominē metāls un aukstie toņi. Savukārt R-Line konfigurācija pārvērš Touareg par īsti sportisku auto.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu