Gandrīz neticami, bet fakts: arī Aston Martin būs krosovers

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aston Martin

Daudziem Aston Martin vārds saistās ar Šona Konerija atveidotā aģenta 007 dienesta automobili DB5 - sportisku kupeju, kam sekojusi virkne aizvien modernāku un ātrāku tāda veida auto. Taču mode mainās, un jau nākamgad britu zīmola klāstā pievienosies pirmais krosovers Varekai.

Automobilis ar īpatnējo nosaukumu tiks apgādāts tikai ar benzīna dzinējiem, nevis modernām hibrīdsistēmām, Automotive News Europe atklājis Aston Martin vadītājs Endijs Palmers.

No dīzeļiem un hibrīdiem nolemts atteikties augsto izmaksu dēļ, kā arī tādēļ, ka šīs tehnoloģijas nav aktuālas. Tādēļ motoru klāstu veidos V12 turbomotors un V8 biturbo dzinējs, ko kompānijai piegādā Mercedes-AMG. Pēdējo motoru, cita starpā, uzstāda arī jaunākajam modelim Aston Martin Vantage.

Arī elektrisks Aston Martin pagaidām nav dienas kārtībā, jo šādu auto izlaidīs Aston Martin piederošais zīmols Lagonda.

Kā varētu izskatīties gaidāmais Aston Martin krosovers, vēl grūti spriest, taču 2015.gadā kompānija jau prezentēja savas idejas, Ženēvā atrādot konceptauto DBX ar riteņos iemontētiem elektromotoriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu