Volvo Trucks pirmās pilnībā elektriskās kravas automašīnas pirmizrāde

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volvo

Volvo Trucks prezentējuši savu pirmo pilnībā elektrisko komerciālo kravas auto FL Electric, kas ir piemērots dažādiem darba uzdevumiem, piemēram, piegādei pilsētā un atkritumu saimniecībā. Jaunā modeļa ražošana sērijveidā Eiropā sāksies jau 2019.gadā.

Pilsētā, kurā ir labāka gaisa kvalitāte un zemāks trokšņa līmenis, var daudz brīvāk plānot mājokļu celtniecību un infrastruktūras veidošanu, nekā tas notiek tagad. Elektrisko kravas automašīnu, kura nerada izplūdes gāzu emisijas, var izmantot termināļos telpās, kā arī zonās, kur īpaši jārūpējas par vidi. Automašīnu zemais trokšņa līmenis ļauj vairāk darba izdarīt naktīs, tādējādi samazinot ielu un ceļu noslogojumu dienā.

Tirgū ir vērā ņemama interese par elektriskajām kravas automašīnām. Daudziem potenciālajiem klientiem ir jautājumi par iespējām, kādas piedāvā jaunā tehnoloģija, un veidiem, kā tā var ietekmēt viņu darbu. Lai elektriskie kravas auto būtu iespējami funkcionāli, Volvo Trucks ir iecerējuši izstrādāt risinājumus atbilstoši katra klienta individuālajām vajadzībām attiecībā uz braukšanas cikliem, kravnesību, darbspējas laiku, braukšanas attālumu un citiem parametriem.

Foto: Volvo

«Šāds risinājums varētu ietvert visu, sākot ar maršruta analīzi un akumulatora darbības optimizāciju līdz apkalpošanai un finansēšanai. Volvo Trucks cieši sadarbojas ar vairākiem uzlādes aprīkojuma piegādātajiem. Mēs vēlamies klientiem vienmēr piedāvāt lielu darbspējas laiku un produktivitāti,» stāsta Volvo Trucks Volvo FL un Volvo FE produktu stratēģijas nodaļas vadītājs Jonass Odermalms (Jonas Odermalm).

Volvo Trucks piedāvājumam atbalstu nodrošina visas Volvo Group uzkrāta pieredze elektrificēto pārvadājumu risinājumu jomā. Meitas uzņēmums Volvo Buses kopš 2010. gada ir pārdevis vairāk nekā 4000 elektrificētu autobusu.

«Piemēram, lai nodrošinātu, ka akumulatoru izejmateriāli tiek iegūti atbildīgā veida, Volvo Group sadarbojas ar tīklu Drive Sustainably (Brauc ilgtspējīgi), kura īpašā darbības joma ir šī jautājuma monitorēšana. Volvo Group arī ir iesaistījusies dažādos projektos, kur smago elektrisko transportlīdzekļu akumulatoriem tiek piešķirta jauna dzīve – tie tiek izmantoti enerģijas glabāšanai. Ne visi jautājumi attiecībā uz akumulatoriem jau ir atrisināti, tomēr mēs aktīvi strādājam gan Grupas ietvaros, gan arī ar citiem dalībniekiem, lai stimulētu attīstību un radītu nepieciešamos risinājumus,» stāsta Jonass Odermalms.

Pirmās Volvo FL Electric klāsta kravas automašīnas tagad sāk izmantot reālos darba apstākļos ar klientiem Volvo Trucks mājvietā Gēteborgā.

Foto: Volvo

Fakti

• Elektrisks kravas auto, kas paredzēta piegādei, atkritumu savākšanai un citiem darba veidiem pilsētā; pilna masa 16 tonnas.

• Spēka pārvads: elektromotors ar 185 kW maksimālo jaudu un 130 kW pastāvīgo jaudu, divu ātrumu pārnesumkārba, kardānvārpsta. Elektromotora max griezes moments: 425 Nm. Max aizmugures tilta griezes moments: 16 kNm.

• Enerģijas glabāšana: 2 – 6 litija jonu akumulatori, kopā 100 – 300 kWh.

• Autonomija: līdz 300 km.

• Uzlāde: ar maiņstrāvu, izmantojot elektrotīklu (22 kW), vai ātrā uzlāde ar līdzstrāvu, izmantojot CCS/Combo2 līdz 150 kW.

• Uzlādes ilgums: tukšu akumulatoru ar līdzstrāvu var uzlādēt 2 stundās; ar maiņstrāvu (22 kW) - 10 stundās, ja uzstādīts 300 kWh akumulators.

• Pirmās divas Volvo FL Electric kravas automašīnas izmantos atkritumu savākšanas un pārstrādes uzņēmums Renova un pārvadājumu uzņēmums TGM.

• Projekts «Off Peak City Distribution» pētīja, kāda ietekme ir preču pārvadājumiem Stokholmas centrā, ja tos veic naktī. Ja kravas automašīnām nebija jāveic darba uzdevumi sastrēgumstundu satiksmē, darbu izpildei bija vajadzīga trešdaļa laika, salīdzinot ar darbu pa dienu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu