Toyota svin leģendārā Hilux piecdesmito jubileju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toyota

Par godu vienam no izturīgākajiem un uzticamākajiem savas markas modeļiem Toyota ir laidusi klajā jaunu Hilux pikapa versiju ar nosaukumu «Invincible 50 Black Edition».

Šī leģendārā darba zirga vēsture aizsākās tālajā 1968 gadā. Sākotnēji tas bija pieejams tikai Japānas tirgum, bet jau pēc gada šis auto nonāca pārdošanā arī citur pasaulē.

50 gadu laikā Toyota ir pārdevusi vairāk nekā 19 miljonus šādu spēkratu, un to īpašnieki pie stūres ir bijuši pasaules tālākajos nostūros.

Toyota Hilux ir pirmais auto pasaulē ar kuru ir sasniegts Ziemeļpols, tas braucis pa Islandes vulkāniem un Antarktīdu.

Motorizācijas ziņā 50 gadu jubilejas modelis neatšķiras no šobrīd nopērkamā standarta Hilux. Tas tiek apgādāts ar 2,4 litru D-4D dīzeļdzinēju, kam ir Stop/Start funkcija.

Toyota Hilux Invincible 50 Black Edition
Toyota Hilux Invincible 50 Black Edition Foto: Toyota

Dzinēja maksimālā jauda ir 150 ZS pie 3400 apgr./min., savukārt maksimālais 400 Nm griezes moments tiek sasniegts intervālā starp 1600 un 2000 apgr./min. 2,4 litru motora vidējais oficiālais degvielas patēriņš tikmēr ir 6,8 l/100 km, bet CO2 izmešu apjoms - 178 g/km.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu