Pasaulē ātrākais auto uzfilmēts testos

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Arābu hipermašīna Devel Sixteen, kas šobrīd pretendē uz planētas ātrākā ielas automobiļa titulu, jo teorētiski spējot sasniegt 560 - 570 km/h (kas gan vēl nav pierādīts), pirmoreiz nofilmēta paātrināšanās testos uz šosejas tuksneša vidū.

Testos netālu no Dubaijas Apvienoto Arābu Emirātu kompānija izmēģināja Sixteen jaudīgāko versiju ar 12,3 litru V16 motoru, kas apgādāts ar četriem turbokompresoriem.

Jāatzīst gan, ka pagaidām maksimālo paātrināšanos vai traukšanos ar vairāk nekā 500 kilometriem stundā Devel mums nerāda.

Tas tādēļ, ka kompānijas testu pilots izmēģinājuma braucienos vēl nespiež «pedāli grīdā», turklāt maksimālais droseles vārsta atvērums noregulēts uz tikai 20 procentiem.

Tā ka pagaidām nezinām, uz ko spējīgs ir mašīnas 5000 zirgspēku dzinējs, taču V16 motors radītais troksnis tāpat ir iespaidīgs.

Var piebilst, ka Devel piedāvās vairākas Sixteen modifikācijas. Ar 2000 zirgspēkiem mašīna maksās 1,6 miljonus dolāru, ar 3000 zirgspēkiem - 1,87 miljonus, bet ar 5000 ZS - 2,2 miljonus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu