BMW prezentē savu pirmo elektrisko krosoveru

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BMW

Pekinas automobiļu izstādē BMW prezentējuši gaidāmā elektroauto iX3 prototipu. Paredzams, ka par nopērkamu auto tas kļūs 2020.gadā.

iX3 būtībā ir veidots uz X3 tehnoloģiskās platformas, taču tai veiktas izmaiņas aizmugurējā daļā.

Auto ir apgādāts ar piedziņas mezglu, kas nodēvēts par eDrive un ietver elektromotoru, kas nesatur nekādus «eksotiskos» retzemju elementus, pārnesumkārbu un elektronikas komponentes. eDrive sistēmā, protams, ietilpst arī akumulatori, kam esot raksturīgs uzglabātās enerģijas blīvums.

BMW iX3 jauda ir 272 zirgspēki, savukārt akumulatoru bloka ietilpība - 70 kilovatstundas. Ar tām pietiek, lai pēc uzlādes varētu nobraukt 400 kilometrus. BMW vēsta, ka akumulators atbalsta uzlādi pie 150 kW stacijas un ir uzpildāms pusstundas laikā.

Vizuāli elektriskais iX3 ļoti līdzinās modeļiem ar iekšdedzes dzinēju. Galvenās atšķirības pazīmes ir radiatora režģis, kas pirmajā brīdī liek iedomāties par KIA, bampers ar vertikāliem gaisa savācējiem un aerodinamiska dizaina riteņu diski.

BMW plāns tuvākajai nākotnei paredz, ka līdz 2025.gadam kompānija izlaidīs 25 jaunus plug-in hibrīdus un elektroauto. Pirmais no tiem ir sportiskā hibrīda i8 vaļējā versija. 2019.gadā BMW grupa ir iecerējusi apgrozībā laist elektrisku MINI, kam sekos iX3.

Izvēršot elektromobiļu klāstu, BMW izlaidīs arī īpaši sportiskus auto. To vidū būšot arī supermašīna ar trim elektromotoriem, 800 zirgspēkiem un spēju paātrināties līdz simtam mazāk nekā 3 sekundēs, raksta Motor.ru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu