Pirmā oficiālā Audi Q8 bilde un video

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Audi

Šā gada vasarā globālo debiju piedzīvos pilnīgi jauns Audi krosovers Q8. Auto pagaidām tiek rūpīgi slēpts, taču, apzinoties iespējamo interesi no potenciālajiem pircējiem, vācu kompānija tagad devusi iespēju «pagaršot» mašīnas kontūras ar vienu foto un vienu video.

Pirmssērijas Q8 ir nofotografēts aptumšotā studijā. Tā kontūras ļauj nojaust tikai gaismu atstarojošas līmlentes joslas. Tiesa gan, lielu pārsteigumu prezentācijas brīdī noteikti nebūs, jo pērn Detroitas auto šovā Audi jau parādīja Q8 konceptuālo versiju, kas, visticamāk, būs zaudējusi tikai liekos izskaistinājumus, lai samazinātu ražošanas izmaksas un paaugstinātu mašīnas praktiskumu.

Audi Q8 ir konstruēts uz pagarinātās moduļveida platformas, kas paredz gareniski iebūvētu motoru (MLB Evo); tā Volkswagen grupas ietvaros jau izmantota Audi Q7, Bentley Bentayga un Lamborghini Urus ražošanā. Izmēru ziņā Q8 būs gandrīz tāds pats kā Q7 - attālums starp bamperiem 5050 mm, bet riteņu bāze 2990 mm.

Jaunais modelis tiks piedāvāts ar sešu cilindru dīzeļdzinējiem, kā arī sešu un astoņu cilindru benzīna motoriem, kas izstrādāti kopā ar Porsche. Sākotnēji motoriem būs tradicionālā turbopūte, taču ar laiku esot paredzēts ieviest elektriskos turbokompresorus, ziņo Motor.ru.

Tāpat paredzams, ka Q8 iegūs arī hibrīddzinējus, kā pamatā ir kā dīzeļdzinējs, tā benzīna motors. Pirmais no variantiem jau tiek izmantots modelī Audi Q7 e-tron TDI Quattro un ietver 250 ZS iekšdedzes dzinējus un 126 ZS elektromotoru, kā arī 17,3 kWh akumulatoru. Par otru iespējamo hibrīdu informācijas pagaidām nav, taču tas varētu būt kas stipri līdzīgs Audi Q8 sport concept uzstādītajam spēka agregātam ar 3 litru TFSI motoru un kopējo jaudu 476 ZS apmērā.

Visbeidzot nav izslēdzama iespēja, ka tiks izlaists arī SQ8 ar tādu pašu 435 ZS V8 dīzeļdzinēju, kāds tiek uzstādīts Audi SQ7 un arī Bentley Bentayga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu