F-1 leģenda Brabham atdzims ar ekstrēmu superauto

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Brabham Automotive

Trīskārtējā F-1 pasaules čempiona Džeka Brebema dēls Deivids ir pievērsies sporta automobiļu ražošanai, un kompānija Brabham Automotive nupat Londonā atklājusi tās pirmo jaunās ēras modeli Brabham BT62.

Automobili, kas paredzēts lietošanai tikai slēgtās teritorijās, tas ir - sacīkšu trasēs, un maksās vismaz 1 miljonu sterliņu mārciņu (1,135 miljoni eiro), paredzēts izlaist tikai 70 eksemplāros.

Mašīna ir apgādāta ar 5,4 litru V8 motoru, kurš attīsta 710 ZS un 667 Nm, ko aizmugurējiem riteņiem novada sacīkšu sekvenciālā pārnesumkārba.

Tā kā BT62 pašmasa ir tikai 972 kilogrami, jaudas un svara attiecība ir 730 zirgspēki uz tonnu. Tāds rādītājs ir arī zviedru hiperautomobilim Koenigsegg Agera S.

Brabham BT62 ir būvēts labākajās autosporta tradīcijās ar lielu uzsvaru ne tikai uz jaudu, bet arī aerodinamiku. Tādējādi BT62 ir ieguvis pamatīgu priekšējo spoileri, pilnīgi gludu mašīnas apakšu, liela izmēra aerodinamisko difuzoru, kā arī milzīgu antispārnu.

Foto: Brabham Automotive

Rezultātā maksimālais piespiedējspēks, ko ģenerē visu šo elementu kopums, ir 1200 kilogrami. Tas ir pat vairāk nekā McLaren Senna GTR, kura virsbūve ģenerē 1000 kg piespiedējspēku.

Tā kā automobilis konstruēts tikai ar vienu mērķi - maksimāli ātri veikt apli jebkurā sacīkšu trasē, salonā komforta nav pilnīgi nekāda. Te ir tikai drošības karkass, ar alkantaru apšūti oglekļa šķiedras sēdekļi un vienkāršs interjera noformējums.

Foto: Brabham Automotive

Brabham Automotive jau ir sākuši pieņemt BT62 potenciālo pircēju pasūtījumus. Pirmie eksemplāri tiks piegādāti jau šogad, un ikviens pircējs komplektā ar auto saņems arī piekļuvi speciālai apmācību programmai, lai prastu atraisīt visu BT62 potenciālu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu