Ford prezentē Fiesta Active

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ford

Ford prezentējis Eiropas augošajam apvidus automobiļu un krosoveru tirgum domāto Fiesta Active, kas ir pirmais modelis jaunajā Active krosoveru saimē.

Ja salīdzina ar parasto piecu durvju Fiesta, Active modelim ir par 18 mm augstāks klīrenss, kas noderēs uz ceļiem ar sliktu segumu, kā arī augstāka sēdpozīcija. Modeļa virsbūve ietver papildu apšuvumu, unikālus 17 collu vieglmetāla diskus un jumta reliņus, kas paredzēti bagāžas nostiprināšanai. Salons tikmēr ietver specifiska materiāla un dizaina sporta sēdekļus, SYNC 3 savienojamības sistēmu ar balss vadību un Apple CarPlay un Android Auto atbalstu, informācijas un izklaides sistēmu, kā arī B&O PLAY skaņas sistēmu.

Automobilim tiek piedāvāti divi motori sešās veiktspējas pakāpēs. 1 litra EcoBoost benzīnnieks ir pieejams ar 85, 100, 125 un 140 zirgspēkiem. Dzinējs tiek piedāvāts komplektā ar sešu pakāpju manuālo transmisiju vai arī sešu pakāpju automātu ar ātrumpārslēgiem pie stūres 100 ZS versijai. Otrs modelim pieejamais motors ir 1,5 litru dīzeļdzinējs ar 85 vai 120 zirgspēkiem. Abas motora versijas tiek komplektētas ar sešu pakāpju manuālo transmisiju.

Fiesta Active braukšanas pieredzi paspilgtina braukšanas režīmu tehnoloģija, kas ļauj autovadītājam izvēlēties situācijai piemērotāko režīmu (Normal, Eco vai Slippery), vien nospiežot vienu pogu.

Foto: Ford

Fiesta Active piedāvā plašu autovadītāja palīgsistēmu klāstu, kas ietver pirmssadursmes palīgsistēmu ar gājēju uztveršanas funkciju, ceļa zīmju atpazīšanas sistēmu un automātiskās tālās gaismas, adaptīvo kruīza kontroli, perpendikulārās satiksmes brīdinājuma sistēmu, vadītāja modrības kontroles sistēmu un citas. Ford norāda, ka palīgsistēmas papildina kameras, radari un ultraskaņas sensori, kas kopā spēj uzraudzīt ap automobili notiekošo līdz 130 metru attālumā – tālāk par futbola laukuma garumu.

Foto: Ford

Ford apvidus automobiļu pārdošanas apjoms 2017. gadā palielinājās līdz 24%, kas nozīmē, ka gandrīz katrs ceturtais pārdotais automobilis bija tieši apvidus automobilis – populārākie modeļi bija kompaktais EcoSport, vidējās klases Kuga un lielais Edge. Jaunajam Fiesta Active pievienosies budžeta mazās klases automobilis KA+ Active un Focus Active piecdurvju un universāļa versija, kas pārdošanā nonāks jau šogad.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu