Runā, ka... leģenda Dodge Viper atgriezīsies. Taču bez V10 motora

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2017.gadā tika slēgta rūpnīca, kurā ražoja vienu no Amerikas autobūves leģendām - Dodge Viper. Taču tas nenozīmē, ka modelim ar to tika parakstīts nāves spriedums. Amerikāņu Car and Driver tagad vēsta, ka modelis atgriezīsies jau 2020.gadā, tiesa gan, bez V10 motora opcijas, kas bija Viper firmas zīme.

Tā vietā Viper bāzes modelim būšot 550 zirgspēku V8 atmosfēriskais motors, bet arī augstākas jaudas cienītājiem nenāksies palikt bešā, jo Viper paredzēts apgādāt arī ar vairāk nekā 700 zirgspēkus spēcīgo 6,2 litru V8 Hellcat kompresormotoru, ko uzstāda, piemēram, Dodge Challenger.

Lai gan notiks ievērojamas izmaiņas Viper motoru paletē, modelim raksturīgās proporcijas nemainīsies - tam aizvien būs garš motora pārsegs un uz aizmuguri atbīdīta pasažieru telpa. Priekšā iebūvētā motora vilkme tiks novadīta aizmugurējās ass riteņiem.

Tā kā bāzes Viper saņems jaunu, taču mazāk jaudīgu V8 atmosfērisko motoru, pienācīgais veiktspējas nodrošināšanai jārēķinās ar svara samazinājumu, plaši izmantojot alumīniju un oglekļa šķiedru.

Car and Driver arīdzan vēsta, ka Viper vispirms tiks izlaists rodstera versijā, bet kupeja sekos vēlāk. Arī 700 zirgspēku modeli nāksies pagaidīt. Kas zina, varbūt pat līdz Viper 30.gadskārtas atzīmēšanai 2022.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu