Hyundai N modeļu saimē būs auto ar vidū iebūvētu motoru

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Hyundai

Kompānija Hyundai turpina attīstīt ideju par «karstu» N sērijas hečbeku ar vidū iebūvētu dzinēju.

Šobrīd karstākais N sērijas hečbeks ir uz i30 bāzes veidotais sportists, kam priekšā uzstādīts 2 litru turbo motors ar 275 zirgspēkiem un 378 ņūtonmetriem. Taču i30 N nebūs lemts palikt vientuļniekam, jo Hyundai veic jaunu N modeļu izstrādi. Un starp idejām ir arī automobilis ar vidū iebūvētu dzinēju, ziņo Motor.ru.

Šā brīža niknākais Hyundai jau apostījis gaisu Biķerniekos

«Jā, mēs izstrādājam šādu auto,» sacījis Hyundai N nodaļas vadītājs Alberts Bīrmans. «Mēs eksperimentējam ar trim dažādiem vidū iebūvēta dzinēja risinājumiem un pieejām un ceram, ka Hyundai N reiz būs jauns modelis.»

Foto: Hyundai

Līdz šim Hyundai N inženieri ir radījuši trīs konceptauto ar vidū iebūvētu motoru, ko paši dēvē par Racing Midship. Pirmais konceptuālais Racing Midship (RM14) debitēja 2014.gadā. Tas bija veidots uz modeļa Veloster bāzes un tika apgādāts ar 300 zirgspēku turbo motoru. Gadu vēlāk Hyundai prezentēja konceptauto otro versiju RM15 ar pazeminātu svaru, 19 collu riteņiem un cauruļu drošības karkasu kā WRC mašīnām. Šis konceptauto varēja 100 km/h sasniegt 4,7 sekundēs.

Foto: Hyundai

Konceptuālā modeļa trešā versija RM16 2016.gadā papildus visam tikmēr ieguva arī elektroniski vadāmu diferenciāļa bloķētāju, izplūdes sistēmu ar aktīvajiem vārstiem, kā arī elektriski regulējamu aizmugurējo spoileri.

Foto: Hyundai
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu