Ķīnā par grašiem būs nopērkama Lamborghini kopija

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ķīnas autobūves uzņēmumiem jau izsenis piemīt netikums lielā apjomā aizņemties idejas auto dizaina risinājumiem. Rezultātā šo kompāniju izstrādājumi gatavā veidā nereti ļoti līdzinās citu uzņēmumu izstrādājumiem.

Ķīnas autoražotājs Huansu nupat prezentējis sportisku X sērijas SUV, ko paši kompānijas iekšienē pagaidām dēvē par C60. Automobiļa ražošana vēl nav uzņēmusi apgriezienus, taču, kad tas notiks,

Ķīnā ielās parādīsies automobiļi, kas stipri atgādina Lamborghini Urus.

Tā aizmugures dizainā gan manāmas arī Porsche Cayenne dizaina vēsmas, ziņo vācu auto motor und sport.

Lamborghini Urus
Lamborghini Urus Foto: Lamborghini

Pat uzmetot tikai skatienu, redzams, ka šaurie priekšējie lukturi un augstais bampers ir stilistiska kombinācija, kas raksturo Lamborghini SUV ārējo izskatu. Lielais jumta spoilers aizmugurē, aerodinamiskais difuzors, šaurie lukturi un bagāžnieka vāka loga slīpums turpretī raisa asociācijas ar apvidnieku no Štutgartes.

Huansu, kas tulkojumā nozīmē «maģiskais ātrums», ir BAIC grupas (Beijing Automotive Industry Holding) zīmols, ar kuru pamatā tiek izlaisti kompakti SUV automobiļi. BAIC grupā, kas ir valsts uzņēmums, ietilpst arī uzņēmumi, kas veidoti kopā ar Daimler un Hyundai.

Huansu X klase
Huansu X klase Foto: Publicitātes foto

Jaunās X sērijas pamatā ir jau iepriekš izmantota tehnoloģiskā platforma ar 2815 riteņu bāzi, un

auto tiks apgādāts ar 2 litru turbo motoru, kurš attīsta 195 ZS.

X sērijas SUV sākuma cena būs aptuveni 100 000 juaņu jeb 13 300 eiro par modeli ar piecām sēdvietām. X klase ar septiņām sēdvietām turpretī maksās ap 150 tūkstošiem juaņu jeb 20 tūkstošus eiro. Tādējādi

Huansu X klase maksā par 400 000 eiro mazāk nekā ar 650 zirgspēku V8 apgādātais Lamborghini Urus,

kura cena Ķīnā ir ap 418 tūkstošiem eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu