Bentley īpašā modelī iestrādās 88 gadus veca auto kloķvārpstas fragmentus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bentley

Gaidāmajai pastāvēšanas simtgadei par godu Bentley ir sagatavojuši īpašu sava flagmaņa modifikāciju Mulsanne W.O. Edition, kas tā nodēvēta par godu kompānijas dibinātājam Volteram Ouenam Bentlijam.

Kopumā Bentley paredzējuši izlaist 100 šā auto eksemplārus, un katrā no tiem tiks iestrādāta kāda detaļa no V.O. Bentlija personīgā Bentley 8 Litre.

Piemēram, aizmugurējā sēdeklī iestrādātajā nodalījumā, kur iebūvēts izgaismots skapītis ar kokteiļa pagatavošanai nepieciešamajiem piederumiem vai dzērienu dzesēšanas nodalījums, tiks iestrādāta detaļa no vēsturiskā Bentley 8 Litre kloķvārpstas. Tai paredzēta vieta zem stikla nolaižamajā panelī, ko rotā dekoratīvs Bentley 8 Litre radiatora režģa un lukturu atveidojums, kā arī Bentley Motors dibinātāja paraksts. V.O. Bentlija paraksts, starp citu, izšūts arī uz sēdekļu atzveltnēm.

Bentley 8 Litre bija pēdējais modelis, ko 1930.gadā kompānijā izstrādāja V.O. Bentlijs. Otro eksemplāru, kas tika izgatavots, V.O. Bentlijs saņēma personīgā lietošanā. Pēc gada viņš gan bija spiests to pārdot. Acīmredzot tādēļ, ka 1931.gadā Bentley Motors nonāca Rolls-Royce īpašumā.

V.O. Bentlija mašīnas saimnieka maiņa pēdējo reizi notika 2006.gadā, kad to savā rīcībā atkal atguva Bentley Motors un veica pilnu restaurāciju, tai skaitā kloķvārpstas nomaiņu. Gabaliņš tās tagad būs daļa no katra Bentley īpašo pasūtījumu nodaļā Mulliner tapušā Mulsanne W.O. Edition.

Var piebilst, ka Bentley Motors ir autobūves kompānija, kas dibināta 1919.gadā un šobrīd ietilpst Volkswagen koncernā.

Bentley 8 Litre kloķvārpsta

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu