Igaunija saņem pirmos i-MiEV

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingars, TVNET

Igaunija pagājušās nedēļas nogalē saņēmusi pirmos 50 no plānotajiem 507 Mitsubishi i-MiEV elektromobiļiem, ko tai paredzējusi piegādāt Mitsubishi korporācija apmaiņā pret CO2 emisijas kvotām.

Jau ziņojām, ka šā gada pavasarī Igaunijas valdība un Mitsubishi Motors Corportation panāca vienošanos, kas paredz Igaunijai apmaiņā pret 10 miljonu tonnu CO2 emisijas tiesībām (ko saņems Mitsubishi), piegādāt 507 jaunus i-MiEV elektroauto.

Mazās automašīnas, kas ir apgādātas ar 64 zirgspēku elektromotoru un ar vienu bateriju uzlādes reizi var veikt aptuveni pusotru simtu kilometru (tas gan ir stipri atkarīgs no braukšanas stila un ātruma), igauņi plāno izmantot valsts un pašvaldības iestāžu darbā.

Foto: Ingars, TVNET

Automašīnu vajadzībām tiks izbūvēts uzlādes punktu tīkls, kur savu atbalstu sniegs arī Mitsubishi. Tāpat japāņu puse plāno veikt citus pasākumus, kas veicinātu elektroauto popularitāti Igaunijā, kur i-MiEV pārdošana dīleru salonos sāksies šā gada novembrī.

Igaunijas elekrtoauto ienākšanu ikdienā veicinās ar jau minēto uzlādes punktu izbūvi, kā arī ar dažādām nodokļu un nodevu atlaidēm, lai vairotu salīdzinoši dārgo elektroauto pievilcību zaļi domājošo autobraucēju acīs. Tas ir viens no punktiem Kioto protokola Zaļo investīciju shēmā, ko īsteno Igaunija.

Atlikušo 457 i-MiEV Igaunijas valdībai piegādes paredzēts noslēgt līdz 2011. finanšu gada beigām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu