Notriektais fotoradars nosūtīts ekspertīzes veikšanai uz Vāciju (35)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā, Zolitūdes ielā, 19.martā automašīnas notriektais fotoradars ir nosūtīts ražotājiem «Vitronic GmbH» Vācijā ekspertīzes veikšanai.

Tās rezultāti varētu būt zināmi aptuveni mēneša laikā, sacīja fotoradarus izvietojošās firmas «Vitronic Baltica» sabiedrisko attiecību speciāliste Antra Gaile.

Pēc ekspertīzes pabeigšanas arī būs iespēja precīzi uzzināt, vai radara tehniskais stāvoklis pieļauj ierīces turpmāku izmantošanu mērījumu veikšanai un kādi remontdarbi būs tam nepieciešami. Remontdarbu izmaksas un saistītie izdevumi tiks piedzīti no vainīgās personas, uzsvēra Gaile.

Šis arī ir vienīgais pret fotoradariem veiktais huligānisma akts kopš pagājušā gada rudens, kad uzņēmums izmanto pārvietojamos fotoradarus.

Jau ziņots, ka saistībā ar 19.martā notikušo incidentu starp kādu autovadītāju un «Vitronic Baltica» apsargu policijā ir sākts kriminālprocess. Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis iepriekš sacīja, ka process sākts pēc Krimināllikuma 20.nodaļas - par noziedzīgiem nodarījumiem pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību.

Par minēto incidentu abas tajā iesaistītās puses sniedzot pretrunīgas liecības. Autovadītājs iepriekš stāstīja, ka viņš Zolitūdes ielā vēlējies nofotografēt fotoradaru. Šīs ierīces apkalpojošais darbinieks pret to iebildis, sabojājot fotografētāja automašīnas spogulīti. Kad šoferis bija nolēmis doties prom, viņa automašīnai ceļu nobloķējusi fotoradaru apkalpojošās firmas apsardzes automašīna, un apsargi draudējuši ar ieroci. Viņi neļāvuši autovadītājam doties uz darbu, likuši sēdēt automašīnā un gaidīt policiju.

Par notikušo autovadītājs ziņoja brīdī, kad tika gaidīta policija. Viņš pauda sašutumu par šādu apsargu rīcību, jo uzskata, ka nekādu pārkāpumu nebija izdarījis - vien vēlējies nofotografēt fotoradaru.

Turpretim «Vitronic Baltica» pārstāvis aģentūrai LETA apgalvoja, ka minētais autovadītājs ar savu spēkratu mēģinājis uzbraukt fotoradaram. Tad uzņēmuma darbinieks mēģinājis iejaukties, taču šoferis izvilcis ieroci un draudējis, tādēļ arī izsaukta policija.

Sadovskis jau aģentūrai LETA apliecināja, ka policijā ir reģistrēts konflikts starp «Vitronic Baltica» un autovadītāju, taču policija vēl noskaidro notikušā apstākļus. Policijas pārstāvis apstiprināja, ka pie automašīnas vadītāja atrasts šaujamierocim līdzīgs priekšmets.

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu