Vitronic Baltica aicina neapzīmēt fotoradaru stiklus (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Uzņēmums «Vitronic Baltica» atbalsta mākslu un radošas izpausmes un neiebilst pret fotoradaru apzīmēšanu, taču nevajadzētu traucēt iekārtas darbību un aizkrāsot stiklu, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Labrīt, Latvija!» sacīja kompānijas vadītājs Sergejs Borisovs.

«Zīmējiet uz veselību, bet ne stiklu,» sacīja uzņēmējs, atzīstot, ka iebildumu nebūtu pret kastes, kurā ievietots fotoradars, apzīmēšanu no sāniem un aizmugures.

Kā atgādināja Borisovs, radari tiek izvietots pēc policijas lūguma vietās, kur nepieciešama ātruma samazināšana, un tādējādi varbūt tiek izglābta kāda dzīvība.

Borisovs arī informēja, ka pēdējās dienās «Vitronic Baltica» uzstādījis vēl divus fotoradarus - Salaspilī. Pēc tam, kad komisija tos pieņems ekspluatācijā, darbojošos stacionāro fotoradaru skaits pieaugs līdz 25.

Uzņēmējs norādīja, ka arī nav priecīgs par kavēšanos ar radaru izvietošanu, jo katru dienu jāmaksā līgumsods, bet šos līdzekļus labprātāk būtu ieguldījis uzņēmuma attīstībā un šajā projektā.

Kā atzina Borisovs, izvietojot fotoradarus, «Vitronic Baltica» saskāries arī ar negaidītām problēmām, proti, daļa privāto zemju īpašnieku nevēlas fotoradaru izvietošanu savos īpašumos. Tad ir jāmeklē jauna vieta fotoradara izvietošanai. Šādu gadījumu skaits patlaban esot mērāms desmitos.

Kā ziņots, Rīgā un arī ārpus galvaspilsētas darbību sākuši 23 stacionārie fotoradari. Pirms stacionārajiem fotoradariem atbilstoši valsts standartam ir izvietota ceļazīme nr.846. - «Fotoradari».

Pēc projekta īstenotāju sniegtās informācijas, fotoradaru darbības attālums ir līdz 70 metriem.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis ir nosūtījis privātajam partnerim otro brīdinājumu, kas turpina janvārī iesākto līguma laušanas procedūru. Tas paredz, ka divu mēnešu laikā komersantam jānovērš trūkumi un jāizpilda līgumsaistības.

Borisovs šodien informēja, ka šis dokuments ir saņemts un «Vitronic Baltica» juristi patlaban to izvērtē.

Policija ziņo, ka jaunie stacionārie fotoradari izvietoti: Babītes novadā, autoceļa A10 (Rīga-Ventspils) 16.kilometrs, Babītes novadā, autoceļa A10 (Rīga-Ventspils) 16.kilometrs, Olaines novadā, autoceļa A8 (Rīga-Jelgava-Lietuvas robeža (Meitene) 14.kilometrs, Mārupes novadā, autoceļa A5 (Salaspils-Babīte) 30.kilometrs, Olaines novadā, autoceļa A8 (Rīga-Jelgava-Lietuvas robeža (Meitene)) 20.5.kilometrs, Jaunolainē, pretī mājai «Nāburdziņi», Ķekavas novadā, autoceļa P 89 (Ķekava-Skaistkalne) 4.kilometrs.

Rīgā, uz Salu tilta, Zaķusalā, izvietoti divi fotoradari, tikpat daudz arī uz Vanšu tilta un Dienvidu tilta. Vēl Rīgā fotoradars izvietots Krasta ielā 101 uz Zemitānu tilta, uz Vairogu tilta, kā arī Brīvības gatvē 363.

Autovadītāji stacionāro fotoradaru arī varēs manīt Ādažu novadā, autoceļš A 1 (Rīga (Baltezers)-Igaunijas robeža (Ainaži)), Baltezerā, pie kapiem, Carnikavas novada Garciemā pie nama «Silenieki», Sējas novadā, autoceļš A3 (Inčukalns-Valmiera-Igaunijas robeža), 4.kilometrs, pie Murjāņu sporta ģimnāzijas, Kocēnu novada Vaidavas pagastā, autoceļš A3 (Inčukalns-Valmiera-Igaunijas robeža (Valka)), 58,9.kilometrā, Brocēnu novada Blīdenes pagastā, autoceļš A9 (Rīga-Liepāja), 85.kilometrā, Mārupes novadā, autoceļš P132 (Rīga-Mārupe), 6,4.kilometrā un Olaines novadā, autoceļš A8 (Rīga-Jelgava-Lietuvas robeža (Meitene)), 28.kilometrā.

Kā ziņots, saskaņā ar līgumu «Vitronic Baltica un partneriem» jāpiegādā un jāuzstāda 160 stacionārie fotoradari, no kuriem 100 ir ar mērierīcēm un 60 - tukši ietvari, un jānodrošina 30 pārvietojamo iekārtu darbība.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu