Saeima vērtēs, vai būs jābrīdina par pārvietojamiem radariem (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas paredz izvietot pārvietojamas brīdinājuma zīmes izvietošanu arī pirms pārvietojamiem fotoradariem.

Likumprojektu iesniegusi Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija, jo tās apkopotā prakse liecina, ka pārvietojamo fotoradaru izvietotāji bieži cenšas slēpt minētās ierīces, tādējādi padarot tās mazāk redzamas autovadītājiem. Attiecīgā prakse pastāv jau no pārvietojamo fotoradaru izmantošanas sākuma un turpinās, neskatoties uz vairākkārtējiem Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas iebildumiem.

Komisija uzskata, ka vienīgā iespēja kā pārtraukt attiecīgo praksi ir jaunas normas ieviešana, kura uzliek par pienākumu fotoradaru izvietotājam nodrošināt, ka 50 metrus pirms katra pārvietojamā fotoradara apdzīvotās vietās un 200 metrus pirms katra pārvietojamā fotoradara ārpus apdzīvotām vietām tiek uzstādīta pagaidu ceļa zīme «Fotoradars». Šīs normas pieņemšana sekmēs fotoradaru ieviešanas galvenā mērķa - ceļu satiksmes negadījumu profilakses - sasniegšanu, uzskata komisijas deputāti.

Komisijas priekšsēdētājs Ainārs Latkovskis (V) iepriekš skaidroja, ka ar pārvietojamo fotoradaru slēpšanu sabiedrības acīs tiek diskreditēta visa fotoradaru ieviešanas ideja. Viņš arī norādīja, ka arī pats kā autovadītājs arī ikdienā redz, ka, pretēji policijas norādījumiem, fotoradari joprojām tiek slēpti.

Patlaban ceļa zīme «Fotoradars» ir jāuzstāda tikai pirms stacionārajiem fotoradariem, savukārt pirms pārvietojamiem fotoradariem attiecīgā ceļa zīme nav jāuzstāda.

Kā ziņots, uzņēmumam «Vitronic Baltica un partneri» saskaņā ar līgumu jāpiegādā un jāuzstāda 160 stacionārie fotoradari, no kuriem 100 ir ar mērierīcēm un 60 - tukši ietvari, un jānodrošina 30 pārvietojamo iekārtu darbība.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu