Mitsubishi pārdod Nīderlandes rūpnīcu par vienu eiro (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Japānas autobūves kompānija «Mitsubishi Motors Corp.» trešdien paziņoja, ka pārdos tās vienīgo Eiropas rūpnīcu Nīderlandes rūpniecības grupai «VDL Groep» par vienu eiro ar nosacījumu, ka pircējs turpinās tajā nodarbināt 1500 cilvēkus.

«Mitsubishi» jau šā gada sākumā pavēstīja, ka līdz gada beigām plāno pārtraukt ražošanu rūpnīcā Nīderlandes dienvidos, šādu lēmumu skaidrojot ar sarežģīto darbības vidi parādsaistību nomocītajā reģionā.

Trešdien autoražotājs norādīja, ka Nīderlandes struktūrvienība «Netherlands Car BV» jeb «NedCar» tiks pārdota «VDL Groep», kas ražo autobusus un rūpniecības produkciju, par vienu eiro apmaiņā pret solījumu saglabāt rūpnīcas darbību.

«Mitsubishi» paziņoja, ka saistībā ar šo rūpnīcu uzņēmums varētu ciest zaudējumus 28 miljardu jenu (201,3 miljonu latu) apmērā, kas tiks iekļauti pašreizējā biznesa gada finanšu rezultātos.

«Mēs vēlējāmies izvairīties no situācijas, kad darbinieki zaudē darbu pēc tam, kad mēs būtu pārtraukuši darbību,» sacīja autoražotāja preses pārstāvis.

Neilgi pēc «Mitsubishi» februārī paustā paziņojuma par ieceri pārtraukt ražošanu Nīderlandes rūpnīcā tās darbinieki rīkoja vienas dienas streiku, arodbiedrībām pieprasot, lai kompānija kopīgi ar Nīderlandes valdību cenšas atrast tai pircēju.

Nīderlandes struktūrvienība «NedCar» dibināta 1991.gadā, un tajā tiek ražoti «Colt» un «Outlander» modeļi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu