Motorolleru tehniskās apskates būs obligātas visā ES (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Komisija (EK) pieņēmusi jaunu noteikumu kopumu par transportlīdzekļu tehniskajām apskatēm, kas Latvijā neskars automašīnas un motociklus, bet ieviesīs apskates motorolleriem, aģentūru LETA informēja EK pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļā.

EK jaunos noteikumus pieņēmusi, jo, pēc tās datiem, uz Eiropas ceļiem ik dienas vairāk nekā pieci cilvēki iet bojā negadījumos, kuru cēloņi ir tehniskas kļūmes. Ar jauno noteikumu palīdzību EK cer gadā glābt vairāk nekā 1200 cilvēku dzīvību un novērst vairāk nekā 36 000 tehnisku kļūmju izraisītu negadījumu.

Jaunie noteikumi ievieš obligātas motorolleru un motociklu apskates visā Eiropas Savienībā (ES). EK norāda, ka motociklu un motorolleru vadītāji, jo īpaši gados jaunākie, ir visaugtākā riska grupa pārējo satiksmes dalībnieku vidū.

Tāpat paredzētas biežākas vecu transportlīdzekļu periodiskās tehniskās apskates, biežākas apskates transportlīdzekļiem un mikroautobusiem ar ārkārtīgi lielu nobraukumu, kā arī plānoti uzlabojumi transportlīdzekļu apskašu kvalitātē, nosakot vienotus minimālos standartus attiecībā uz trūkumiem, aprīkojumu, kā arī inspektoriem, kas veic pārbaudes.

Papildu noteikumi nosaka elektroniskā drošības aprīkojuma obligātas pārbaudes un cīņu pret krāpšanos ar nobraukuma rādījumiem, reģistrējot kilometrāžu.

EK noteikusi vienotus ES mēroga minimālos standartus transportlīdzekļu apskatēm, paredzot, ka dalībvalstis var pieņemt stingrākus noteikumus, ja to uzskata par nepieciešamu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu