VP vērtēs fotoradaru līguma izpildes norisi (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts policijas pārstāvji otrdien tiksies ar fotoradaru ieviesēju uzņēmumu «Vitronic Baltica un partneri», lai konstatētu līguma izpildes norisi un pieņemtu lēmumu par tālāko rīcību.

Otrdienas pēcpusdienā par fotoradariem paredzēta preses konference, kurā piedalīsies Valsts policijas priekšnieka vietnieks Guntars Marķitāns, informēja Valsts policija.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis pagājušajā nedēļā publiski pieļāva, ka otrdien uzņēmumam varētu paziņot par līguma darbības izbeigšanu, jo uzņēmums nav uzstādījis visus fotoradarus.

Viņš gan norādīja, ka pēc līguma par fotoradaru uzstādīšanu uzteikšanas «Vitronic Baltica» vēl būs tiesības 20 dienu laikā sniegt argumentētu pamatojumu, kāpēc fotoradari nav uzstādīti.

Fotoradaru ieviesējs «Vitronic Baltica un partneri» jau vairāk nekā pusgadu nespēj uzstādīt visus fotoradarus. Pirmos pārvietojamos fotoradarus uzstādīja pērn 21.novembrī, savukārt pirmie stacionārie fotoradari sāka darboties šogad maijā.

Ņemot vērā iepriekšminēto, patlaban uz Latvijas ceļiem pavisam kopā darbojas 61 fotoradars – 27 stacionārie fotoradari un 34 pārvietojamie fotoradari.

Atbilstoši līgumam «Vitronic Baltica un partneri» kopumā jāuzstāda 160 stacionārie fotoradari, no kuriem 100 ir ar mērierīcēm un 60 – tukši ietvari. Kompānijai iepriekš dots laiks līguma izpildei līdz septembrim.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu