Ja pārvietojamos radarus slēps, pirms tiem būs zīmes (79)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingars, TVNET

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija, kuras iecere izvietot brīdinājuma ceļa zīmes arī pirms pārvietojamiem fotoradariem tika noraidīta, par tālāko rīcību šajā jautājumā varētu lemt pēc tam, kad kļūs zināms par fotoradaru projekta turpmāko īstenošanu.

Kā skaidroja komisijas vadītājs Ainars Latkovskis (V), komisijas iniciatīva par zīmju uzstādīšanu radās tāpēc, ka uzņēmums «Vitronic» nepildīja līguma nosacījumus attiecībā uz pārvietojamiem fotoradariem, slēpa tos. Līdz ar to jāzina, kā turpmāk notiks projekta īstenošana un vai problēma ar pārvietojamo fotoradaru slēpšanu būs aktuāla, norādīja deputāts.

Pēc Latkovska domām, vienīgais risinājums saistībā ar fotoradaru projektu var būt līguma laušana ar «Vitronic». Viņš pastāstīja, ka, visticamāk, aiznākamajā nedēļā komisija diskutēs par situāciju ar fotoradaru projektu, kad jābūt zināmai tālākai rīcībai saistībā ar fotoradariem.

Kā ziņots, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija šonedēļ neatbalstīja grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas paredzētu izvietot brīdinājuma ceļa zīmes arī pirms pārvietojamiem fotoradariem.

Likumprojektu par brīdinājuma zīmju izvietošanu pirms pārvietojamajiem fotoradariem iesniegusi Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija, jo tās apkopotā

prakse liecina, ka pārvietojamo fotoradaru izvietotāji bieži cenšas slēpt minētās ierīces,

tādējādi padarot tās mazāk redzamas autovadītājiem. Attiecīgā prakse pastāv jau no pārvietojamo fotoradaru izmantošanas sākuma un turpinās, neskatoties uz vairākkārtējiem Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas iebildumiem.

Jau ziņots, ka skaidrībai par tālāko rīcību saistībā ar fotoradariem jābūt līdz 28.septembrim, ko Valsts policija (VP) minēja kā iespējamo laušanas termiņu līgumam ar fotoradaru piegādātājiem «V-Traffic». Iepriekš šis uzņēmums darbojās ar nosaukumu «Vitronic Baltica un partneri».

«Vitronic Baltica un partneri» savlaicīgi nespēja izpildīt savulaik noslēgtā līguma saistības un uz Latvijas ceļiem uzstādīt 160 stacionāros fotoradarus, tāpēc VP paziņoja par nodomu lauzt līgumu.

Komentāri (79)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu