Drīzumā Saeimā nonāks iniciatīvas «Fotoradari 15+» iesniegums (17)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Par spīti amatpersonu kritiskajiem izteikumiem, tuvākajā laikā Saeimā tiks iesniegts kolektīvais iesniegums par fotoradariem, aģentūrai BNS apliecināja iniciatīvas autors autožurnālists Pauls Timrots.

Lai gan vairāk nekā desmit tūkstoši pilsoņu parakstu par ideju ar fotoradariem fiksēt tikai tos ātruma pārkāpumus, kas par varāk nekā 15 km/h pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, tika savākti jau pirms kāda laika, pie parlamentāriešiem tā vēl nav nonākusi.

Timrots apliecināja, ka joprojām notiek dokumentu noformēšana un tuvākajā laikā kolektīvais iesniegums nonāks Saeimā.

Viņš pastāstīja, ka par 15 kilometriem vairāk tāpēc, ka daudzās Eiropas valstīs ir pieņēmums un pētījumi, ka tas ir normālais satiksmes plūsmas ātrums, kas nevienu uz ceļa «īpaši nebaksta un negrūsta». Viņš uzskata, ka fotoradari ir tikai viens no satiksmes drošības instrumentiem.

Ja apstiprināsies, ka iesniegumu parakstījuši desmit tūkstoši pilsoņu, kuriem ir vairāk par 16 gadiem, tas nonāks izskatīšanā Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā.

Valsts policijai nav saprotams un tā neredz pamatojumu, kāpēc ar fotoradariem būtu jāfiksē maksimālā ātruma pārsniegšana tieši par 15 kilometriem stundā.

«Vispirms būtu jāuzdod pretjautājums ‒ kāpēc konkrētajā ierosinājumā figurē tieši +15km/h? Kāpēc ne +10 km/h vai +20km/h? Patlaban konkrētajam ciparam nav nekāda pamatojuma, nekādas analīzes un izvērtējuma,» iepriekš atzina Valsts policijas Satiksmes uzraudzības biroja priekšniece Vineta Mistre.

Jau ziņots, ka fotoradari uz laiku tika izslēgti, jo valsts lauza līgumu ar privāto partneri, taču tiek risinātas sarunas par mērierīču iegādi. Sestdien radari atsākuši darbību Rīgā un Pierīgā, jo ar uzņēmumu «V-Traffic» panākta pagaidu vienošanās.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu