No sestdienas Latvijā darbosies 33 fotoradari (24)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijā no sestdienas uz ceļiem atsāks darboties vēl seši fotoradari, līdz ar to kopumā ātruma pārkāpumus fiksēs 33 mērierīces, pavēstīja Valsts policijas (VP) pārstāve Lita Juberte.

Kopā ātruma pārkāpumus fiksēs 25 pārvietojamie un astoņi stacionārie fotoradari.

Policijas mājaslapā no sestdienas būs norādītas 43 iespējamās atrašanās vietas – jebkurā no tām varēs atrasties fotoradars.

Ņemot vērā, ka daļa fotoradaru pašlaik atrodas tehniskajā apkopē, starp VP un komersantu «V-Traffic» noslēgtā pagaidu vienošanās paredz, ka fotoradaru skaits uz ceļiem palielināsies pakāpeniski, par ko tiks informēta arī sabiedrība.

Vietu skaits ir lielāks par radaru skaitu, jo izvietojums dienas laikā var mainīties vairākkārt – laiku un vietas nosaka policija atkarībā no nepieciešamības.

Jau vēstīts, ka 12.oktobrī Valsts policija (VP) panāca vienošanos ar komersantu «V-Traffic» par pagaidu vienošanās noslēgšanu, lai pārejas periodā nodrošinātu ne vairāk kā 57 fotoradaru darbību. Vienošanās noslēgta uz diviem mēnešiem, proti, uz laiku, kas nav ilgāks par 19.decembri.

Ja valsts nolems iegādāties radarus, to apsaimniekošanu plānots uzticēt Nodrošinājuma valsts aģentūrai. Valsts varētu iegādāties 57 radarus, no tiem 27 stacionāros, bet pārējos – pārvietojamos. Radaru iegādei publiskā iepirkuma procedūra netiks rīkota.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu