Bugatti var zaudēt Ginesa rekordu (25)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bugatti

Oficiāli planētas ātrākais sērijveida auto ir Bugatti Veyron Super Sport. Šis vārds ir ierakstīts arī Ginesa rekordu grāmatā.

Tomēr, kad amerikāņu auto tūninga kompānija Hennessey Performance ASV Gaisa spēku bāzē ar savu Venom GT sasniedza 427 km/h ātrumu, tā nāca klajā ar skaļu paziņojumu, ka tagad tās rīcībā ir planētas ātrākais ielas auto. Hennessey norāda, ka jebkurš Venom GT pircējs ar savu auto teorētiski spēj sasniegt 427 km/h, savukārt Bugatti Veyron Super Sport īpašniekam jāsamierinās ar 415 kilometriem stundā, jo rūpnīcā auto tiek apgādāti ar elektronisku ātruma ierobežotāju.

Ginesa rekords tiek oficiāli ieskaitīts, ja pretendents ievēro konkrētu procedūru. Bugatti 2010.gadā nosacījumus izpildīja un

divos Ehra-Lessien testu poligonā pretējos virzienos vērstos braucienos uzrādīja 431 km/h vidējo maksimālo ātrumu.

Tikmēr cits Ginesa rekordu grāmatas punkts nosaka, ka rekords jāsasniedz ar tieši tādu auto, kāds tiek tirgots salonā. Veyron Super Sport ar deaktivēto ātruma ierobežotāju tāds nebija, tas ir pret noteikumiem un dod pamatu lemt par titula atņemšanu, vēsta Der Spiegel.

Lai arī Ginesa rekordu grāmatas pārstāvji Veyron Super Sport sasniegumā pretrunas saskata tikai pēc Hennessey Performance sasnieguma, tas vēl nenozīmē, ka tituls tiks šim amerikāņu uzņēmumam. Iemesls – Hennessey rekorda mēģinājumā nebija klāt neviena Ginesa rekordu grāmatas pārstāvja un tas tika veikts tikai vienā virzienā.

Ja Ginesa rekordu grāmatas pārstāvji nolems Veyron Super Sport rezultātu anulēt, tuvākais pretendents uz planētas ātrākā sērijveida ielas auto titula iegūšanu būs amerikāņu Shelby Supercars, kas 2007.gadā ar Ultimate Aero uz slēgtas šosejas attīstīja 412 kilometrus stundā.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu