Bugatti uzstāda jaunu pasaules rekordu (33)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bugatti

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse ir kļuvis par ātrāko sērijveidā ražotovaļējo auto pasaulē.

Ar ķīniešu izcelsmes drosminieku Antoniju Lū pie stūres Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Volkswagen grupas testu poligonā Ehra-Lessien, kura viena no daļām ir 8 kilometrus gara taisne, spēja sasniegt 408,84 kilometrus jeb 254,04 jūdzes stundā.

Sasniegumu apstiprinājusi Vācijas Tehniskās uzraudzības un sertifikācijas asociācija jeb TUV.

Tai pašā laikā jāšaubās, vai 1200 zirgspēku spēcīgā Veyron Grand Sport Vitesse rekords tiks ierakstīts Ginesa rekordu grāmatā, jo tās metodika vērā ņem divu pretējos virzienos vērstu braucienu vidējo maksimālo ātrumu. Šajā gadījumā runa ir tikai par vienu braucienu un vienu sasniegumu.

Melni oranžais rekordists tiks izstādīts Šanhajas auto šovā un kalpos par paraugu īpašas Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse World Record Car (WRC) Edition automobiļu sērijas tapšanā. Ražotājs plāno izgatavot astoņus šādus auto un katru no tiem pārdot par 1,99 miljoniem eiro (neskaitot nodokļus).

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu