Kozlovskis tiksies ar Timrotu, lai runātu par fotoradariem (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis nākamnedēļ tiksies ar Latvijas Televīzijas raidījuma «Zebra» veidotāju un iniciatīvas «Fotoradari 15+» autoru Pauls Timrotu, lai runātu par fotoradaru ieviešanu Latvijā, apstiprināja iekšlietu ministra preses sekretāre Daiga Holma.

«Ministrs ir piekritis satikties ar Paulu Timrotu un ir atvērts jebkādai komunikācijai par ceļu satiksmes drošību,» sacīja Holma.

Tikšanās laiku abas puses precizēs, bet tas būs nākamnedēļ, teica Holma.

Timrots paziņojis, ka Iekšlietu ministrija (IeM) ignorē 11,8 tūkstošu Latvijas iedzīvotāju viedokli, kuri parakstījuši kolektīvo iesniegumu par kārtību, kā jādarbojas fotoradariem, un ministrija valdībai piedāvā pārāk vispārīgu Ministru kabineta noteikumu projektu par fotoradaru izmantošanas principiem.

«Iepazīstoties ar Iekšlietu ministrijas sagatavoto Ministru kabineta noteikumu projektu «Tehnisko līdzekļu (fotoiekārtu vai videoiekārtu) izmantošanas kārtība», pārņem vilšanās, jo izpildvara ignorē sabiedrības viedokli. Piedāvātā kārtība fotoradaru izmantošanai ir tik vispārīga, ka cilvēku uzticību šādam braukšanas ātruma kontroles veidam tā neatjaunos,» uzsvēris Timrots.

Valdība otrdien izskatīja IeM sagatavoto projektu, kurā teikts, ka ik gadu līdz 2017.gadam plānots iegādāties un uzstādīt 20 fotoradaru.

Par atbildīgo fotoradaru ieviešanā valdība iecēla Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD), bet neapstiprināja radaru peļņas un budžeta sadali, kā arī to, kādus fotoradarus ieviesīs. To valdība uzdeva IeM precizēt.

Pašlaik Valsts policijas rīcībā ir 2008.gadā iegādātie četri pārvietojamie tehniskie līdzekļi – fotoradari, kas iegādāti kopumā par 139,5 tūkstošiem latu. Šajā summā ietilpa tehniskie līdzekļi un to aprīkojums, fotoradaru garantijas saistību izpilde, nepieciešamās programmatūras izstrāde un Valsts policijas darbinieku apmācība.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu