Alfa Romeo rekords Nordšleifē (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alfa Romeo

Jaunā Alfa Romeo 4C ir kļuvusi par ātrāko auto Nirburgringas Nordšleifē, uzstādot apļa rekordu automobiļu kategorijā ar dzinēja jaudu līdz 250 zirgspēkiem.

Alfa Romeo izplatītā informācija liecina, ka rekords uzstādīts jau 12.septembrī un tas ir 8 minūtes un 4 sekundes. Pie 4C stūres todien sēdēja žurnālists un Nirburgringas eksperts Horsts fon Saurma.

Itāļu ražotājs norāda, ka Nordšleifes «zaļā elle» ir tikai viens no 4C testu poligoniem. Bez tās mazais auto ticis testēts gan Zviedrijas ziemeļos -35 grādu temperatūrā, gan Abu Dabī, kur gaiss sakarst līdz 40 grādiem, gan arī Arizonas tuksnešainajā apvidū ASV un kalnu serpentīnos Itālijā. Neatņemama sastāvdaļa testu programmā bijusi Baloko testu trase Itālijā, kur pirms sērijveida ražošanas tiek izmēģināti pilnīgi visi Alfa Romeo automobiļi, turklāt jau kopš 1962.gada.

Foto: Alfa Romeo

Par Nordšleifi Alfa Romeo raksta, ka tā ir ideāla vieta, kur testēt un regulēt tādus auto kā 4C, jo trase piedāvā gan vairāku līkumu sērijas, gan garas taisnes, gan arī šaurus līkumus, kur lielāko ieguldījumu rekorda sasniegšanā dod teicamās bremzēšanas un laterālā paātrinājuma īpašības.

Alfa Romeo 4C ir apgādāta ar jaunu 1,75 litru četru cilindru turbodzinēju. Tas attīsta 240 ZS un 350 Nm, un tas nozīmē, ka darba tilpuma litrs dod veselus 137 ZS un 200 Nm. Ar to 100 km/h tiek sasniegti 4,5 sekundēs un maksimālais ātrums pārsniedz 250 km/h.

Itāļi atzīmē, ka rekorda sasniegšanā nozīmīgu lomu spēlējušas sadarbībā ar Pirelli izstrādātās P Zero Trofeo riepas. Tās 4C tiek piedāvātas divās kombinācijās - 17 un 18 collu vai 18 un 19 collu izmērā.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu