Tuvākajās nedēļās izsludinās konkursu par stacionāro fotoradaru iegādi (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Gatavojoties fotoradaru atkalieviešanai uz Latvijas ceļiem, ir izvēlēts uzņēmums, kas radaru atrašanās vietām pievadīs elektrolīnijas, bet tuvākajā laikā tiks izsludināts konkurss arī par pašu ātruma mērierīču iepirkšanu.

Kā liecina Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) mājaslapā publicētā informācija, ir noslēdzies konkurss un izvēlēts uzņēmums, kas apņemas veikt fotoradaru elektrokabeļu līniju un pamatu konstrukcijas projektēšanu un izbūvi.

Konkursā uzvarēja uzņēmums «Citrus Solutions». Šim uzņēmumam bija vienīgais nolikuma prasībām atbilstošais piedāvājums, bet piedāvātā līgumcena bija 119 729 eiro. Pārējie divi konkursanti darbus piedāvājuši veikt par 240 100 eiro un 248 754 eiro.

CSDD pārstāvis Jānis Aizpors pastāstīja, ka elektrokabeļu līniju un pamatu konstrukcijas projektēšana un izbūve ir pirmais posms fotoradaru ieviešanā. Tuvākajās nedēļās CSDD izsludinās atklātu konkursu par pašu mērierīču iegādi, un pirmie fotoradari labvēlīgu nosacījumu gadījumā uz ceļiem varētu parādīties rudenī.

Jau ziņots, ka privātā komersanta «Vitronic» fotoradari no Latvijas ceļiem tika noņemti 2012.gada decembrī, savukārt policija joprojām izmanto savus pirms vairākiem gadiem iegādātos četrus fotoradarus.

Šogad maija beigās valdība uzdeva Iekšlietu ministrijai un Valsts policijai noslēgt Ceļu satiksmes likumā paredzēto deleģēšanas līgumu ar CSDD par fotoradaru iegādi, uzstādīšanu un darbības nodrošināšanu. CSDD ir atbildīga par fotoradaru iegādes un darbības nodrošināšanu, pakāpeniski no 2013. līdz 2017.gadam ik gadu iegādājoties un uzstādot 20 fotoradarus.

Iepirkums par ātruma mērīšanas fotoradaru piegādi, uzstādīšanu un darbības nodrošināšanu tiks izsludināts uzreiz pēc tam, kad Ministru kabinetā tiks izskatīts un atbalstīts lēmums par CSDD peļņas daļas par 2013.gadu izmantošanu minētā jautājuma realizācijai, kas maija beigās arī tika izdarīts.

Vienlaikus tiek uzsvērts, ka iespējamās fotoradaru iegādes, uzstādīšanas un uzturēšanas izmaksas precīzi nav iespējams noteikt, jo tās ir atkarīgas no piedāvājumiem, kas tiks izteikti publiskajos iepirkumos.

Patlaban tiek plānots, ka uz ceļiem tiks uzstādīti gan tā saucamie doplera tipa, gan lāzera tipa fotoradari. Konkrēto 20 vietu izvērtējums ir noticis, pieaicinot gan atbildīgās nozares vadošās valsts institūcijas, gan privātā sektora attiecīgās jomas ekspertus.

Valdība maija beigās atbalstīja CSDD valdes priekšlikumu novirzīt uzņēmuma 996 010 eiro peļņas daļu stacionāro fotoradaru iegādei.

Lielākā daļa no 20 jaunajiem stacionārajiem fotoradariem atradīsies Rīgā un tās apkārtnē, liecina CSDD mājaslapā publiskotā karte.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu