Iet bojā auto salonā uz dienu aizmirsts bērns (73)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/zioluc

Neskaitāmas reizes ir runāts par to, ka mazus bērnus bez pieskatīšanas nevar atstāt saules stariem pakļauta auto salonā. Mazā cilvēka organisms ļoti ātri uzkarst, un tas kļūst dzīvībai bīstami. Par to uz savas ādas vairāk nekā skarbā veidā pārliecinājies kāds jaunais tēvs Savienoto Valstu Džordžijas štatā, kuram tagad ne tikai jāsadzīvo ar traģiskā negadījuma sekām, bet arī jāatbild likuma priekšā par pastrādātu šausmīgu noziegumu.

Džordžijas štata Koba apgabalā pret 33 gadus veco Džastinu Rosu Harisu izdotais aresta orderis ir visai precīzi apraksta, cik nolaidīgs un neapdomīgs ir bijis 22 mēnešus vecā Kūpera tēvs. Viņš 18.jūnija rītā iestiprinājies vārdā neminētā ātrās ēdināšanas restorānā un pēc tam devies uz darbu. Nepilnus divus gadus vecais bērns tikmēr atstāts auto sēdeklītī. Pusdienas pārtraukumā Hariss atgriezies pie auto, atvēris vadītāja durvis, ielicis salonā kādus priekšmetus un devies atpakaļ strādāt, vēsta CNN.

Vēlāk pēcpusdienā, ap plkst. 16:16 Hariss devies uz auto, un vēl dažas minūtes vēlāk jau meklējis palīdzību tuvējā iepirkšanās centrā, jo

mazulis tobrīd mašīnā jau bija pavadījis aptuveni septiņas stundas,

teikts aresta orderī.

Apsūdzēts slepkavībā un nežēlībā pret bērnu

Pret Harisu tagad celtas apsūdzības slepkavībā un otrās pakāpes nežēlībā pret bērnu. Iepriekš gan jaunais tēvs bija apsūdzēts pirmās pakāpes nežēlībā, kas orderī definēta kā «bērna tīša nodrošināšana ar nepieciešamajiem līdzekļiem, kas var apdraudēt veselību vai labsajūtu». Šonedēļ mainītajā ordera tekstā otrās pakāpes nežēlība pret bērnu tiek skaidrota kā «nolaidīgas noziedzības rezultātā radītas garīgas vai fiziskas sāpes bērnam līdz 18 gadu vecumam».

CNN tiesību eksperti skaidro, ka tādējādi prokurori liek skaidri saprast, ka viņiem būs pietiekami daudz pierādījumu par apzinātu vai iepriekš plānotu slepkavību. Arī Koba apgabala policijas šefs Džons Hauss sacījis, ka nekas neliecina par vienkāršu nevīžību un vajadzīgie pierādījumi tiks sagatavoti, lai to apstiprinātu.

Pēc aculiecinieka Deila Hamiltona medijiem stāstītā, Hariss tikai pēc darba atskārtis, ka no rīta nav nodevis savu dēlu bērnu aprūpes centrā turpat līdzās darbavietai, un steigšus meklējis palīdzību lielveikalā. «Viņš noguldīja dēlu uz zemes un centās viņu atdzīvināt, taču nesekmīgi,» sacījis Hamiltons. «Vienīgais, ko no viņa teiktā varēja saprast, bija «Ko es esmu izdarījis!» «Ko es esmu izdarījis!»» - piebildis Hamiltons.

Sākotnēji policija izrādījusi līdzjūtību mirušā bērna tēvam, bet pēc tam celtas apsūdzības. Traģiskā negadījuma dienā bijis ļoti karsts. Vidējā gaisa temperatūra bijusi ap 27 grādiem, bet karstākajā dienas brīdī tā pārsniedza 33 grādus. Brīdī, kad bērns tika atzīts par mirušu, termometra stabiņš rādījis 31 grādu pēc Celsija.

Viedokļi sabiedrībā dalās

Kad pret Harisu tika celtas apsūdzības, Savienoto Valstu sabiedrībā izcēlās diskusijas, vai šajā gadījumā tēvs jau nav cietis pietiekami un vai nevajadzētu apsūdzības anulēt. Aktīvisti vairākos ASV štatos vāca parakstus par tēva attaisnošanu, jo «šāda nelaime var gadīties ikvienam». Tomēr policija paliek pie sava un pagaidām izmeklēšana turpinās. No karstumā bojā gājušā bērna mātes arī nekādu informāciju CNN saņemt nav izdevies, jo viņai ieteikts nekādus komentārus nesniegt, kamēr norit darbs ar detektīviem.

Lai kāds arī būtu izmeklēšanas iznākums un tēvam piespriestais sods, mācību tas sniedz ļoti labu -

karstā laikā automašīnas salons ir kā cepeškrāsns, kurā īpaši bīstami atrasties ir maziem bērniem

un mājdzīvniekiem. Ja domājat, ka vēdināšanai līdzēs mazliet pavērts logs, jūs maldāties.

Komentāri (73)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu