CSDD atklāj, par ko apskatēs visbiežāk tiek «izbrāķēti» auto

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Rīgas tehniskās apskates stacijā Antenas ielā 2 pērn tika pārbaudīti 358 013 auto un dienā vidēji tika apkalpoti 1444 klienti, no kuriem ar pirmo reizi tehnisko apskati veica 61,32% automobiļu, informēja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD). Vidēji Latvijā šis rādītājs ir 59,2%.

Visvairāk - trešdaļa automobiļu Rīgas tehniskās apskates stacijā 2014.gadā tika «izbrāķēti» par būtiskiem bojājumiem balstiekārtā - palielinātas brīvkustības buksēs, sailentblokos un balstšarnīros.

25% auto bija nenoregulēti vai nedegoši lukturi, bet 20% transportlīdzekļu tika atklātas problēmas bremžu sistēmas darbībā.

Vidēji katrā darba dienā Rīgā astoņiem transportlīdzekļiem tiek konstatēti bīstami bojājumi, kuru dēļ tiek liegts piedalīties satiksmē. Lielākā daļa no tiem ir saistīti ar bremžu sistēmu: pārplīsuši bremžu cauruļvadi un šļūtenes vai bremzes gandrīz nav darbojušās, kas ir ārkārtīgi bīstami ceļu satiksmē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu