VW elektromobiļi stāvvietās patstāvīgi meklēs uzlādes punktu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Pētniecības projektam «V-Charge» piešķirta laikrakstu Auto Bild un Computer Bild Savienotākā auto balva 2015. Volkswagen partneri «V-Charge» projektā ir Šveices Federālais tehnoloģiju institūts (ETH) Cīrihē, Braunšveigas Tehniskā universitāte, Robert Bosch GmbH, Parmas Universitāte un Oksfordas Universitāte. Balva tika pasniegta šorīt Starptautiskajā plaša patēriņa elektronikas preču izstādē Lasvegasā.

«V-Charge» apzīmē automobiļa uzlādi, kas tiek veikta patstāvīgi un apliecina virzību uz inteliģentu automatizēto automobiļu novietošanu stāvvietā un elektromobiļu uzlādi.

Automobiļa novietošana stāvēšanai klienta vietā ir īpaši populāra ASV, kur automobiļa saimnieks savu braucamo nodod šveicara rokās, kurš tad attiecīgi sameklē brīvu vietu auto stāvēšanai un pēcāk to nogādā atpakaļ, lai nodotu klienta rīcībā.

Projektā «V-Charge» šī ideja tiek izmantota, koncentrējoties uz automātisku stāvvietu meklēšanu un elektromobiļu uzlādi. Patiešām atjautīga funkcija ir tā, ka transportlīdzeklis automātiski meklē tādu brīvu stāvvietu, kurā ir nepieciešamā uzlādes infrastruktūra akumulatora induktīvajai uzlādei. Kad uzlādes process ir pabeigts, transportlīdzeklis atbrīvo vietu citam automobilim, kuram nepieciešama uzlāde, un pats atrod parastu stāvvietu. Droši pārvietoties jauktajā satiksmē, kurā jāņem vērā kā gājēji un velosipēdisti, tā arī citi transportlīdzekļi, autonomajam «V-Charge» sistēmas automobilim palīdz kameru un ultraskaņas sensoru komplekss.

Savienotākā auto balva aptver visdažādākos auto nozares savienojamības aspektus. To pasniedz laikraksti Auto Bild un Computer Bild kopš 2013. gada. Abu laikrakstu pārstāvji vispirms atlasa sarakstu, kas pēc tam tiek piedāvāts lasītājiem, kuriem balsojot ir iespēja izvēlēties savus favorītus deviņās kategorijās.

Foto: Volkswagen
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu