Auto Exotica tūninga meistardarbi visai ģimenei

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau šajā nedēļas nogalē, no 15. līdz 17.aprīlim, Ķīpsalā notiks starptautiskā autoindustrijas izstāde «Auto 2016», kuras spilgtākā un skaļākā sadaļa būs Baltijas lielākais autotūninga šovs «Auto Exotica 2016». Tajā būs apskatāmi tūninga meistardarbi, kas tīk ne tikai tiem, kuriem benzīns dzīslās strāvo, bet arī visai ģimenei, norāda Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 mediju koordinatore Inese Libere.

Apmeklējot «Auto Exotica 2016» kopā ar visu ģimeni, noteikti ir jāpiestāj pie Disneja studijas animācijas filmu seriāla «Ledus sirds» («Frozen») stilā ieturētā BMW kabrioleta. Viscaur baltas un zilas krāsas kombinācijā izpildītais kabriolets ir rotāts ne tikai ar filmas varoņu attēliem, bet ir aprīkots arī ar jaudīgu audiosistēmu. Ziemā ar kabrioletu, tik zemu balstiekārtu un šosejas riepām? Pasaku valstībā ir iespējams itin viss!

Savukārt gan lieliem, gan maziem zēniem patiks Robokopa patruļmašīna. Šis pa pusei cilvēka, pa pusei robota futūristiskais spēkrats ir izgatavots uz «Mazda RX-8» bāzes. Kā jau taisnības cīnītājam, kurš patrulē ne tikai vienā noteiktā rajonā kā «parastie policisti», bet no ļaunā glābj visu pasauli uzreiz, viņam ir paredzēts unikāls transportlīdzeklis. Zilās krāsas patruļmašīna ir aprīkota ne tikai ar gaismas un skaņas sirēnām, bet ir arī pamatīgi satūnēta, lai iedvestu bijību un noķertu jebkuru ļaundari. Šajā Robokopa patruļmašīnas projektā ir ieguldītas 570 cilvēkstundas darba.

Īpaši bagātīgi eksotisko automobiļu izstādē būs pārstāvēti amerikāņu klasiskie spēkrati no leģendārās muskuļauto ēras. Interesants šīs kategorijas eksemplārs ir 1966.gada «OldsmobileToronado». Šis automobilis ir zīmīgs ar to, ka ir pirmais pēckara priekšpiedziņas sērijveida spēkrats ASV. Ja 60.gadu Eiropas kontekstā tādus iztēlojamies kā vienkāršus ģimenes automobiļus, tad «Toronado» luksusa klasē (turklāt šī ir vienīgā sešvietīgā kupeja) bija kā izlēcējs klasiskās piedziņas dominantes pulkā. Izstādē aplūkojamais eksemplārs ir vienīgais šādi restaurētais «Toronado» eksemplārs Eiropā un, iespējams, viens no kvalitatīvākajiem visā pasaulē.

Vēl viens amerikāņu auto meistardarbs izstādē būs 1973.gada «Dodge Charger» ar viscaur hromētu dzinēju, kas sniedzas cauri motora pārsegam un nodrošina iespaidīgu skatu. Šis «Ātrs un bez žēlastības» («Fast&Furious») filmas stilā ieturētais automobilis ir ne tikai restaurēts, bet arī pamatīgi pilnveidots - dzinēja jauda palielināta līdz 900 zirgspēkiem!

No klasiskajiem spēkratiem vēl interesants eksponāts būs 1986. gada «Mercedes-Benz 560 SEC». Visi automobiļu entuziasti pazīst šo garo un grezno vācu kupeju ar milzīgo V8 dzinēju! Izstādē «Auto Exotica 2016» būs aplūkojama tā kabrioleta versija. Neatceraties, ka tāda būtu bijusi? Jā, šis ir ekskluzīvas versijas automobilis, kas «Mercedes-Benz» uzraudzībā tika izgatavots speciāli Kalifornijas tirgum. Iespējams, tas ir pat vienīgais šīs unikālās sērijas eksemplārs Eiropā.

Vēl «Auto Exotica 2016» izstādē, neskaitot dažādus tūninga projektus no Zviedrijas un Baltijas valstīm, būs arī autosporta bolīdi, restaurēti klasiskie auto, kā arī tūninga piederumu klāsts, ko iegādāties savam automobilim.

Starptautiskajā auto industrijas izstādē «Auto 2016» vēl būs tādas tematiskās sadaļas kā «Auto» - jauni vieglie un apvidus auto; «Transporta tehnika» - komerctransports un speciālā tehnika; «Auto mehānika» - autoservisu aprīkojums, automobiļu remonta instrumenti un piederumi.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu