Pārvietojamo fotoradaru ieviešana šogad aizkavēsies

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Valsts policija šobrīd nevar pateikt konkrētu laiku, kad izsludinās jaunu konkursu par pārvietojamo fotoradaru iegādi.

Pēc Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) lēmuma, ar kuru uzdots pārtraukt iepriekš izsludināto konkursu, Valsts policijai būs jāsagatavo jauna konkursa nolikums, kas prasīs zināmu laiku. Ņemot vērā, ka

nav zināms, kad izsludinās jaunu konkursu, nav arī skaidrības, kad uz ceļiem parādīsies jaunie pārvietojamie radari

un vai tas varētu notikt vēl šogad, teica Valsts policijas preses pārstāve Ilze Jurēvica.

Valsts policija šim iepirkumam bija plānojusi atvēlēt ne vairāk kā 227 544 eiro.

IUB publiski pieejamā lēmumā teikts, ka SIA «Reck» februārī vērsās IUB par policijas izsludināto konkursu. «Reck» norādīja, ka konkursa tehniskā specifikācijas punkts nosaka, ka, lai nodrošinātu fiksēto pārkāpumu datu failu apstrādi, pārkāpumu datu failiem ir jābūt savietojamiem ar Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja Fotoradaru nodaļas rīcībā esošo programmatūru.

Tāpat «Reck» norādīja, ka uz pretendenta pieprasījumu izsniegt esošās programmatūras tehnisko specifikāciju Valsts policija atbildējusi, ka SIA «Doma» ir vienīgais autorizētais pārstāvis Latvijā, kam ir tiesības strādāt ar Valsts policijas rīcībā esošo fotoradaru programmatūru, kā rezultātā tam nav tiesību izsniegt programmatūras specifiskos kodus. Pretendents tika mudināts vērsties pie minētā komersanta un vienoties par iespēju izmantot konkrēto programmatūru vai izstrādāt līdzvērtīgu programmatūru.

«Reck» uzskata, ka Valsts policija ir radījusi nevienlīdzīgu attieksmi pret visiem pretendentiem, jo SIA «Doma» ir būtiskas priekšrocības. Pirmkārt, tā ir izstrādājusi konkrēto programmatūru, kurai jābūt savietojamai ar pretendentu piedāvātajiem ātruma mērīšanas tehniskajiem līdzekļiem. Otrkārt, tā par programmnodrošinājuma izstrādi, uzturēšanu, pilnveidošanu ir vairākkārtēji uzvarējusi Valsts policijas izsludinātajās iepirkuma procedūrās un saņēmusi atlīdzību, kā rezultātā tai ir finansiālas priekšrocības, salīdzinot ar citiem pretendentiem.

Jau ziņots, ka ar stacionāro fotoradaru iegādi nodarbojas Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD). Direkcijas izsludinātajā konkursā par 84 stacionāro fotoradaru piegādi bija pieteikušies divi pretendenti - uzņēmumi «Reck» un «Doma». Jau vēstīts, ka šie uzņēmumi bija pieteikušies arī pirmajā fotoradaru konkursā un toreiz uzvarēja «Reck».

Konkursa uzvarētajam

saskaņā ar iepirkuma priekšmetu četru gadu laikā paredzēts piegādāt 84 stacionāros radarus.

Šogad plānots uzstādīt 24 stacionāros fotoradarus.

2014.gada rudenī direkcijas rīkotajā konkursā par 16 Doplera principa stacionāro fotoradaru piegādi uzvarēja uzņēmums «Reck». Šobrīd šie radari jau darbojas. Iepirkuma līgumcena bija 896 786 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Radaru uzstādīšanu «Reck» veica sadarbībā ar mērierīču izgatavotāju - Nīderlandes uzņēmumu «Gatso».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu