Valsts policija izsludinājusi jaunu konkursu par pārvietojamo fotoradaru iegādi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts policija (VP) izsludinājusi jaunu konkursu par pārvietojamo fotoradaru iegādi, noskaidrojām VP.

Iegādājamā braukšanas ātruma kontroles sistēma sastāv no fotoradara ar «datu failu eksporta funkciju», kā arī datortehnikas.

Konkursa prasības paredz, ka fotoradaram jābūt aprīkotam ar autonomu barošanu, kas nodrošina nepārtrauktu tā darbu vismaz astoņas stundas ar vienu akumulatora bateriju.

Fotoradaram jāspēj mērīt transportlīdzekļu ātrumu vismaz četrās joslās vienlaicīgi abos kustības virzienos. Mērāmā transportlīdzekļu ātruma diapazonam jābūt no vismaz 20 līdz vismaz 250 kilometriem stundā.

Piedāvājumus šim konkursam var iesniegt līdz 27.oktobrim. Kopumā šajā konkursā plānots iegādāties 15 ierīces, taču to skaits var mainīties atkarībā no finansējuma un pretendentu piedāvātās cenas.

Piegādes termiņam jābūt 60 dienas no pasūtījuma saņemšanas. Piecām ierīcēm jābūt piegādātām līdz šī gada 20.decembrim.

Valsts policija iepriekš bija izsludinājusi konkursu par pārvietojamo radaru iegādi, taču Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) pēc komersanta sūdzības uzdeva to pārtraukt. Valsts policija šim iepirkumam bija plānojusi atvēlēt ne vairāk kā 227 544 eiro.

Ar stacionāro fotoradaru iegādi nodarbojas Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD). Iepriekš CSDD izsludinātajā iepirkumā par transportlīdzekļu ātruma mērīšanas stacionāro tehnisko līdzekļu piegādi, uzstādīšanu un darbības nodrošināšanu uzvarēja kompānija SIA «Reck». Kopējā līgumcena ir 6 845 304 eiro, tomēr Iepirkumu uzraudzības birojā tika iesniegtas sūdzības, taču beigās tomēr tika atļauts slēgt līgumu ar «Reck».

Konkursa uzvarētājam saskaņā ar iepirkuma priekšmetu četru gadu laikā jāpiegādā 84 stacionārie radari. Šogad līdz oktobra beigām plānots uzstādīt 24 stacionāros fotoradarus.

CSDD mājaslapā ikvienam ir apskatāmas fotoradaru atrašanās vietas. Ja pirmajā kārtā iegādātās stacionārās mērierīces uzstādītas Rīgas reģionā, tad šajā kārtā plānots radarus izvietot ārpus galvaspilsētas reģiona, piemēram, Salacgrīvas, Līgatnes, Ventspils novadā, Jelgavā un citviet.

2014.gada rudenī direkcijas rīkotajā konkursā par 16 Doplera principa stacionāro fotoradaru piegādi arī uzvarēja uzņēmums «Reck». Šobrīd šie radari jau darbojas. Iepirkuma līgumcena bija 896 786 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Radaru uzstādīšanu «Reck» veica sadarbībā ar mērierīču izgatavotāju - Nīderlandes uzņēmumu «Gatso».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu