Bijušais «Tesla» konkurents Fiskers atgriežas elektroauto tirgū

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Bijušais ASV elektrisko automašīnu ražošanas uzņēmuma «Tesla Motors» konkurents Henriks Fiskers atgriezies elektrisko automobiļu tirgū, paziņojot par diviem jauniem modeļiem.

Fiskera iepriekšējais uzņēmums «Fisker Automotive», kas tika dibināts 2007.gadā, ražoja luksusa elektriskās automašīnas, kuras bija iecienījušas arī slavenības, taču 2013.gadā piedzīvoja vērienīgu bankrotu.

Tagad Fiskers paziņojis, ka viņa jaunais uzņēmums piedāvās gan luksusa klases, gan cenas ziņā pieejamāku masveida tirgum paredzētu modeli.

Atjaunojot konkurenci ar «Tesla», Fiskers solījis ievērojami ilgāku automašīnu akumulatoru darbības laiku un garāku distanci, ko ar tiem iespējams nobraukt.

«Gan tehnoloģijas, gan tirgus šobrīd ir krietni nobriedušāks salīdzinājumā ar laiku, kad mēs pirmo reizi sākām kā pionieri elektrisko automašīnu nozarē, un mūsu jaunais transportlīdzeklis būs novatoriskākais un modernākais elektriskais automobilis, kāds jebkad radīts,» norāda Fiskers.

Pirms elektrisko automašīnu ražošanas uzņēmuma dibināšanas Kalifornijā dāņu dizainers strādāja autobūves kompānijās, tostarp «Aston Martin» un BMW.

2012.gadā tirdzniecībā nonākušais «Fisker Karma» modelis maksāja 100 000 dolāru un tas piesaistīja plašu slavenību interesi, pircēju vidū esot tādām slavenībām kā Leonardo di Kaprio, Eštonam Kačeram un Džastinam Bīberam.

Taču, pārdodot aptuveni 2000 automašīnu, Fiskers uzņēmumu pameta un 2013.gadā tas tiesā iesniedza bankrota pieteikumu, ASV nodokļu maksātājiem paliekot parādā 139 miljonus dolāru.

Kompānijas aktīvi vēlāk tika pārdoti Ķīnas uzņēmumam «Wanxiang».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu