«Volkswagen» ir plāns 2025.gadā būt globālā elektroauto tirgus līderim

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Vācijas autobūves uzņēmums «Volkswagen» līdz 2025.gadam plāno kļūt par pasaules līderi elektrisko automašīnu tirgū, kompānijai pārorientējoties uz videi draudzīgas enerģijas transportlīdzekļiem pēc vērienīgā kaitīgo izmešu falsificēšanas skandāla, otrdien paziņoja «Volkswagen» zīmola vadītājs Herberts Dīss.

«Līdz 2025.gadam mēs plānojam pārdot vienu miljonu elektrisko automobiļu gadā, un līdz tam laikam mēs arī vēlamies kļūt par globālā tirgus līderi elektrisko automašīnu segmentā,» prezentējot zīmola nākotnes plānus, norādīja Dīss.

«Raugoties nākotnē, mūsu elektriskās automašīnas būs «Volkswagen» kvalitātes zīme,» sacīja Dīss.

Pārorientēšanās uz elektrisko automašīnu ražošanu tiks finansēta ar jaunām investīcijām un izdevumu samazinājumiem, skaidro Dīss.

«Volkswagen» jau pagājušajā piektdienā prezentēja lielāko reorganizācijas plānu uzņēmuma vēsturē, kas paredz līdz 2020.gadam likvidēt 30 000 darba vietu, lai līdz 2020.gadam ietaupītu 3,7 miljardus eiro gadā.

«Mūsu nozare nākamajos desmit gados piedzīvo krietni nozīmīgākas izmaiņas, nekā jebkad,» norādīja Dīss, prognozējot, ka izrāviens elektrisko automašīnu segmentā gaidāms jau pēc četriem līdz pieciem gadiem, un to veicinās bažas par vides aizsardzību.

«Volkswagen» pērn septembra beigās izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kam uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu