Volkswagen akcionāri pārdod akcijas, protestā pret kompānijas lēmumu pāriet uz angļu valodu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijas asociācija, kas veicina vācu valodas izmantošanu, ceturtdien paziņojusi, ka pārdevusi tās rīcībā esošās autobūves kompānijas «Volkswagen» akcijas, protestējot pret šī uzņēmuma lēmumu padarīt angļu valodu par savu oficiālo valodu.

«Vārdi «Volkswagen» un vācu valoda diemžēl vairs neiet kopā,» atzina Vācu valodas savienības («Verein Deutsche Sprache») dibinātājs Valters Krēmers.

«Es esmu sašutis par to, cik neapdomīga ir mūsu elite, atsakoties no mūsu pašu valodas un kultūras,» viņš paziņoja.

«Volkswagen» pagājušajā nedēļā paziņoja, ka grupas biznesa valoda tagad būs angļu valoda. Tāds lēmums pieņemts, lai vieglāk varētu piesaistīt spējīgākos nozares profesionāļus.

Vācijas finanšu laikraksts «Handelsblatt» vēstīja, ka Vācu valodas savienība pērn iegādājās 200 «Volkswagen» akciju, samaksājot 100 eiro par vienu akciju. Savienība trešdien savu portfeli pārdevusi, iegūstot 137 eiro par akciju un kopumā nopelnot 7400 eiro.

«Volkswagen» tika dibināta 1937.gadā Volfsburgā, Vācijas ziemeļos. Tās galvenā mītne tur atrodas joprojām.

«Volkswagen» pirmās rūpnīcas pamatakmeni ielika nacistiskās Vācijas vadonis Ādolfs Hitlers, uzdodot ražot ikvienam vācietim pieejamu auto, kas vēlāk kļuva pazīstams kā leģendārā «vabolīte».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu