Mediji: Volkswagen vadītāji par izmešu skandālu zināja agrāk

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Augsta līmeņa Vācijas autobūves koncerna «Volkswagen» amatpersonas zināja par uzņēmuma kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūru vismaz mēnesi pirms, kā viņi apgalvo, tika atklāts šis skandāls, otrdien vēstīja vācu mediji.

«Volkswagen» 2015.gada septembrī izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Iepriekš uzņēmums apgalvoja, ka bijušais grupas vadītājs Martins Vinterkorns par šo situāciju uzzinājis vien 2015.gada augusta beigās vai septembra sākumā, tieši pirms skandāls nāca atklātībā 2015.gada septembrī.

Taču laikraksts «Sueddeutsche Zeitung» un reģionālie televīzijas kanāli NDR un WDR apgalvo, ka divi nozīmīgi liecinieki pavēstījuši ASV izmeklētājiem, ka gan Vinterkorns, gan pašreizējais «Volkswagen» zīmola vadītājs Herberts Dīss zināja par programmatūras izmantošanu jau 2015.gada jūlija beigās.

«Direktori neveica nekādus pasākumus, lai informētu Amerikas varasiestādes par šīm manipulācijām,» raksta «Sueddeutsche Zeitung».

Lai arī «Volkswagen» atzinis vainu šīs programmatūra izmantošanai, Vinterkorns noliedzis jebkādu atbildību šajā lietā.

Jau ziņots, ka «Volkswagen» ir tuvu vienošanās noslēgšanai ar ASV Tieslietu ministriju par 4,3 miljardu dolāru (aptuveni četru miljardu eiro) vērtu summu tā dēvētā izmešu skandāla noregulēšanai.

2016.gada vidū «Volkswagen» panāca vienošanos par kompensāciju izmaksāšanu 475 000 automašīnu īpašniekiem ASV. Šī vienošanās uzņēmuma izmaksās aptuveni 16,5 miljardus dolāru.

Pagājušajā mēnesī tika paziņots par līdzīgu vienošanos attiecībā uz vēl 80 000 automašīnu īpašniekiem ASV.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu