Pēc Trampa izteikumiem Vācijas vicekanclers aizstāv valsts autonozari

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijas vicekanclers un ekonomikas ministrs Zigmārs Gabriēls pirmdien brīdināja jaunievēlēto ASV prezidentu Donaldu Trampu nepiemērot represīvus importa tarifus tādiem autoražotājiem kā BMW, «Daimler» un «Volkswagen».

«Amerikas autonozare kļūs sliktāka, vājāka un dārgāka, ja Tramps piemēros 35% nodokli vācu automašīnām,» intervijā laikrakstam «Bild» norādīja Gabriēls.

Viņš piebilda, ka tiktu negatīvi ietekmēti arī ASV autoražotāji, ja automašīnu detaļām tiktu noteiktas augstākas nodevas.

Ņujorkas ielās redzams vairāk vācu automašīnu, nekā amerikāņu automobiļu Vācijas ielās, svētdien publiskotā intervijā sacīja Tramps.

Gabriēls uzsver, ka «ASV nepieciešams ražot labākas automašīnas,» ja amerikāņi vēlas šo situāciju mainīt.

Tramps intervijā laikrakstiem «The Times» un «Bild» norādīja, ka BMW var tikt piemērotas ievērojamas nodevas, ja uzņēmums turpinās savas iecerētās ražotnes būvniecību Meksikā, nevis ASV.

BMW preses pārstāvis pirmdien pavēstīja, ka šīs ražotnes celtniecība Meksikā turpinās kā plānots un tiks pabeigta 2019.gadā.

Šajā rūpnīcā ražošanai iecerētās 3.sērijas modeļu automašīnas tiks paredzētas globālajam tirgum, nevis tikai ASV, uzsvēra pārstāvis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu