Raidījuma Zebra veidotāji gatavi sodam un cer vienoties ar LTV

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

«Jā, jā, jā, kļūdījāmies! Esam gatavi saņemt līgumā noteikto sodu par pērnā gada sižetiem, kas tapa sadarbībā ar Rīgas domes Satiksmes departamentu. Tā kā kļūdījāmies pirmoreiz visa raidījuma pastāvēšanas laikā, vēlamies turpināt konstruktīvu sarunu ar Latvijas Televīzijas vadību par situācijas risinājumu nākotnē», atzīst Pauls Timrots, kas vada otru vecāko LTV raidījumu «Zebra».

Uzreiz uzsveram – sižetu par sniega tīrīšanu Rīgā nekādā veidā nav atbalstījis Satiksmes departaments! «Zebras» līgumattiecības ar RDSD beidzās pagājušā gada decembrī. Sniega tīrīšana ir aktuāla tēma visai sabiedrībai. Ceļa stāvoklis, īpaši ziemā, atstāj graujošu ietekmi uz ceļu satiksmi. Vai atceraties šā gada pirmo dienu neskaitāmās avārijas, kurās viens no iemesliem bijis slidena brauktuve? Tāpēc arī tika veidots sižets.

P. Timrots izsaka cerību, ka šis gadījums, lai gan skaudrs pašai «Zebras» komandai, beidzot aizsāks diskusiju par greizo situāciju. Kā tas ir iespējams, ka raidījums var eksistēt tikai tad, ja tā vadītāji ir sameklējuši finansējumu?!

Uzskatām, ka Latvijas Televīzijai kā sabiedriskajam medijam pašam jāspēj finansēt savi raidījumi vai arī jāpiesaista ilgtermiņa atbalstītāji. «Zebras» komanda ilgus gadus raidījumā ir risinājusi visai sabiedrībai un valstij nozīmīgas tēmas – par izdzīvošanu ceļu satiksmē. Mūsuprāt, tās ir tik aktuālas, ka par to regulāri ir jārunā, jārāda, jāatgādina, un tikai tā var mainīt sabiedrības ieradumus un uzvedību!

Vairāk kā 20 gadu laikā, kopš LTV1 ēterā ir raidījums «Zebra», tas nav saņēmis nekādu finansējumu no pašas Latvijas Televīzijas!

«Jebkurš neatkarīgais producents būs situācijas ķīlnieks, kamēr vien sabiedriskajai televīzijai pašai nebūs tik liels budžets, lai tā spētu finansēt satura veidošanu. Ikviens raidījums, kas saņem atbalstu no komersanta vai pašvaldības, vienmēr var raisīt aizdomas, arī tad, ja visi atbalstītāji ir norādīti», pārliecināts P. Timrots.

«Varu likt roku uz sirds un teikt, ka Rīgas domes amatpersonas nekādā veidā neietekmēja nedz satura veidošanu, nedz uzdodamos jautājumus, nedz lūdza saskaņot sižeta gala versiju pirms tā parādīšanas ēterā. Visu šo raidījuma darbības laiku, kopš 1994. gada, sižetus esmu veidojis pēc labākās sirdsapziņas, tādus, lai pašam patīk, neatskaitoties nevienam», uzsver P. Timrots.

Aicinām noklausīties arī šā gada 16. janvāra Latvijas Radio raidījuma «Pēcpusdiena» sarunu plkst.17:05, kurā izsakās, gan P. Timrots, gan LTV valdes loceklis Sergejs Ņesterovs, gan mediju eksperts Rolands Tjarve.

Latvijas Radio arhīvs

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu