Jaunās paaudzes Scania S 500 uzvar prestižā kravas auto testā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scania

Jaunās paaudzes Scania kravas automašīna pārliecinoši debitē testā, iegūstot kopsummā 943.2 punktus (1000 maksimāli). Žūrija vērtēja testā iesaistītos automobiļus dažādās kategorijās. Scania S 500 konkurenci šajā testā sastādīja Volvo FH 500, DAF XF 510, Mercedes Actros 1848 un Iveco, kas gan izstājās.

ETM Verlag (autotransporta ziņu medijs Eiropā «Verlag») ir izdevniecības uzņēmums un tirgus līderis autotransporta nozarē Vācijā. ETM Verlag sadarbībā ar vadošo autotransporta nozares žurnālistu Vācijā Franku Zeitzenu pērnajā gadā organizēja testu kravas automašīnām, lai izvērtētu to kvalitātes un efektivitātes rādītājus, kas ļauj noteikt, kurš no tirgū pieejamajiem risinājumiem ir atzīstams par labāko. Tieši Scania jaunās paaudzes kravas automašīna debitējusi šajā testā, iegūstot visnotaļ augstāko novērtējumu – 943.2 punktus.

Par uzvaru testā kopā ar Scania S 500 sacentās Volvo FH 500, DAF XF 510 un Mercedes Actros 1848. Jāpiebilst, ka arī Iveco visu testa gaitu bija viens no konkurentiem, tomēr dienu pirms rezultātu apkopošanas, izkrita no sacensībām. Žūrijai izvērtējot kravas automobiļu sniegtos rādītājus braucienu testos, kā viennozīmīga uzvarētāja šajā testā tika nominēta jaunās paaudzes Scania kravas automašīna, kas konkurences cīņā uzvarēja savus sāncenšus ar 943.2 punktiem. Otro vietu testā ieguva Volvo ar 934.6 punktiem, trešajā vietā palika Mercedes, savukārt DAF noslēdza šo sacensību, gūstot ceturto vietu. Jāatzīst, ka jaunās paaudzes Scania savu godpilno vietu izpelnījās, pateicoties augstiem rādītājiem tādās kategorijās kā pielāgota un pārdomāta vide automobiļa salonā, ergonomija, stūres lietošanas komforts, bremzēšanas kapacitāte, redzamība uz ceļa, kā arī tika izvērtētas tas, cik ērti ir iekāpt automobilī.

Kravas automašīnu kvalitātes un efektivitātes tests veikts Vācijā sadarbībā ar vairākiem autotransporta žurnāliem visā pasaulē. Būtiski piebilst, ka, izstrādājot jaunās paaudzes Scania kravas automašīnu, īpaši liela uzmanība tika pievērsta iepriekšējo gadu testa rezultātiem, lai sniegtu ieteikumus jaunās paaudzes Scania izstrādei un šī modeļa potenciālajiem kvalitātes uzlabojumiem.

Kā viens no būtiskākajiem faktoriem, izvērtējot dažādos kravas automašīnu modeļus, bija degvielas patēriņš. Arī šajā testa kategorijā jaunās paaudzes Scania uzrādīja vislabākos rezultātus, sasniedzot lielāko ātrumu ar zemāko degvielas patēriņu salīdzinājumā ar citiem testā iesaistītajiem kravas automobiļiem. Kopvērtējumā Scania debitēja ar 35,31 litru patēriņu uz nobrauktiem 100 kilometriem, šim rezultātam pa pēdām sekoja Mercedes ar patēriņu – 35,29l/100km, trešo vietu ieņēma Volvo ar patēriņu – 36,47l/100km, savukārt ceturtajā vietā ierindojās DAF ar 36,58l/100km. Jāatzīst, ka Scania un Mercedes ir izteikti līderi attiecībā uz degvielas patēriņa ekonomiju.

Papildu informācija:

Monta Geidāne

Scania Latvia komunikācijas konsultante

M +371 29245531

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu