PSA veic pārrunas ar GM par Opel iegādi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Opel

Francijas PSA Peugeot Citroen koncerns apstiprinājis, ka patlaban veic pārrunas ar General Motors koncernu par iespējamu Opel pārņemšanu, lai kāpinātu darbības efektivitāti un ienesīgumu.

PSA koncerns atklājis, ka šobrīd veic vairāku «stratēģisku iespēju» izpēti, taču tas nenozīmē, ka «noteikti tiks panākta kāda veida vienošanās».

GM un PSA, kas ražo Peugeot, Citroen un DS zīmolu spēkratus, jau sadarbojas SUV un minivenu ražošanā. Ja PSA un Opel apvienotos, tiktu izveidots autobūves uzņēmums ar Eiropas tirgus daļu 16,3% apmērā. Šāds autoražotājs apsteigtu Renault un ierindotos otrajā vietā aiz Volkswagen grupas, kā tirgus daļa ir 24,1 procents.

Lai gan PSA uzsver, ka nekas konkrēts nav zināms, aģentūra Reuters vēsta, ka vienošanās varētu tikt panākta jau tuvāko dienu laikā.

Jāpiebilst, ka šis ir jau otrais mēģinājums masveida produkcijas ražotājiem apvienot spēkus. General Motors jau iepriekš piederēja daļa no franču koncerna, taču amerikāņi 2013.gadā savu 7% daļu pārdeva, jo reālie ietaupījumi no resursu apvienošanas nebija tik lieli kā gaidītie.

PSA apsver Opel pārņemšanu, lai kāpinātu ražošanas apjomus, iegūtu piekļuvi Opel inženierijas resursiem un elektroauto tehnoloģijām, apvienotu iepirkumus un rezultātā samazinātu izdevumus, atklājis kāds vārdā neminēts informācijas avots, par ko raksta Automotive News Europe.

Ieguvējs būs arī General Motors, jo PSA interese iegādāties Opel un līdz ar to arī Vauxhall dos iespēju nesāpīgi aiziet no Eiropas, kas jo īpaši svarīgi ir pēc Lielbritānijas Brexit balsojuma, kas noveda pie sterliņu mārciņas vērtības samazināšanās un peļņas krituma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu