«Dīzeļgeitas» skandālā ierauto auto radītais piesārņojums nonāvēs 1200 cilvēkus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Piesārņojums no 2,6 miljoniem Vācijas autobūves koncerna «Volkswagen» automobiļu, kas pārdoti Vācijā no 2008.gada līdz 2015.gadam un bijuši aprīkoti ar kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūru, Eiropā izraisīs 1200 priekšlaicīgas nāves gadījumus, liecina piektdien publiskots pētījums par šīs krāpniecības iespējamo ietekmi uz veselību.

«Zinātnieki lēš, ka 1200 cilvēki Eiropā mirs priekšlaicīgi, katram no viņiem zaudējot līdz pat desmit gadiem no savas dzīves saistībā ar pārmērīgi lielo kaitīgo izmešu apjomu,» norāda Masačūsetsas Tehnoloģiju institūts, kas piedalījās šajā pētījumā.

Pētījumā teikts, ka tas radīs aptuveni 1,9 miljardus eiro veselības aprūpes izdevumos un zaudētā produktivitātē.

Vācijā būs aptuveni 500 priekšlaicīgu nāves gadījumu, kas veidos vien 40% no kopējā Eiropā prognozēto nāves gadījumu skaita. Polija ar 160 nāves gadījumiem ierindojas otrajā vietā, kurai seko Francija, Čehija, Itālija, Austrija, Šveice, Ungārija, Lielbritānija un Rumānija.

Šie paši zinātnieki iepriekš aplēsa, ka pārmērīgi kaitīgie izmeši no ASV pārdotajiem 482 000 «Volkswagen» automobiļu valstī radīs 60 priekšlaicīgas nāves gadījumus.

«Volkswagen» 2015.gada septembrī izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu