Renault vadība vairāk nekā 25 gadus zinājusi par izmešu krāpniecību

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renault

Francijas autobūves kompānija «Renault» vairāk nekā 25 gadus krāpusies benzīna un dīzeļdzinēju kaitīgo izmešu testos un par to zinājusi arī augstākā līmeņa vadība, liecina Francijas izmeklētāju sagatavots ziņojums, kas nonācis ziņu aģentūras AFP rīcībā.

«Viss vadības tīkls līdz pat «Renault» vadītājam Karlosam Gosnam bijis līdzvainīgs krāpnieciskajās stratēģijās,» teikts ziņojumā, kas lika prokuratūrai janvārī sākt pret uzņēmumu izmeklēšanu.

Autoražotājs šīs apsūdzības kategoriski noliedz.

Ziņojumā norādīts, ka nav pierādījumu, ka Gosns uzticējis kādam citam apstiprināt uzņēmuma izmešu kontroles lēmumus, kas tādējādi bijuši viņa pārziņā.

«Liela daļa automašīnu tika aprīkotas ar ierīcēm, kas ļāva testos tām šķist videi draudzīgākām, nekā tās ir uz ceļiem,» vēsta ziņojums.

Tajā teikts, ka starp atsevišķu automašīnu testos un uz ceļiem uzrādītajiem piesārņojuma rezultātiem bijušas atšķirības līdz pat 377%.

Šajā ziņojumā galvenokārt aplūkoti pēdējo gadu modeļi, taču izmeklētāji lēš, ka apšaubāmas politikas varētu būt pielietotas jau kopš 1990.gada.

Tiek uzskatīts, ka pirmās paaudzes «Renault Clio», kas iznāca 1990.gadā, bijis viens no modeļiem, kas ticis iesaistīts šajā krāpniecībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu