Viedas riepas nākotnes pilsētu autoparkiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Goodyear IntelliGrip Urban konceptriepas paredzētas, lai uzlabotu drošību un nodrošinātu enerģijas ekonomiju, piedāvājot pilsētvidei piemērotus risinājumus nākamās paaudzes bezpilota elektromobiļiem.

2017.gada Ženēvas Starptautiskajā autoizstādē Goodyear atklāja, kā riepas varētu izskatīties jau vistuvākajā nākotnē. IntelliGrip Urban ir īpaši pilsētvidei piemērotas konceptriepas, kas izstrādātas nākamās paaudzes bezpilota koplietošanas elektromobiļiem.

Ar riepā iestrādāto moderno tehnoloģiju 'Sensor-in-Tire' Goodyear IntelliGrip Urban ir vieda riepa, kas radīta, lai atbalstītu bezpilota transporta līdzekļu vadības sistēmas un uzlabotu pasažieru drošību. Konceptriepa spēj novērtēt ceļa segumu un laika apstākļus. Apkopojot šo informāciju un nosūtot to tieši uz transporta līdzekļa vadības sistēmu, riepa ļauj automobilim izvēlēties pareizāko ātrumu, regulēt bremzēšanu, kā arī optimizēt vadīšanu un stabilitāti.

Nākotnes autonomās vadības automobiļi darbosies sarežģītā vidē kopā ar daudziem citiem transporta līdzekļiem, autovadītājiem, kājāmgājējiem un informāciju par dažādiem ietekmējošiem elementiem. Riepas, kā piemēram, Goodyear IntelliGrip Urban, šajā ekosistēmā varētu spēlēt izšķiroši svarīgu lomu.

Piedevām autoparku pārvaldnieki būs ieguvēji no riepas augstās un šaurās formas, kas samazina rites pretestību, tādējādi paaugstinot energoefektivitāti un elektroautomobiļu skaitu pilsētās. IntelliGrip pilsētas sensoru tehnoloģija arī ļautu operatoriem precīzi noteikt un risināt ar riepām saistītas problēmas vēl pirms to rašanās.

Foto: Publicitātes foto

SVARĪGĀKĀS ĪPAŠĪBAS UN IEGUVUMI

IntelliGrip Urban ļautu autoparkiem reālā laikā uzraudzīt savus transporta līdzekļus, sniedzot konkurences priekšrocības un palīdzot paaugstināt rentabilitāti, ko veicinātu svarīgākās riepu īpašības:

  • Tehnoloģija 'Sensor-in-Tire' palīdz bezpilota automobiļiem labāk novērtēt ceļa segumu, atbalstot un uzlabojot pasažieru drošību. Svarīgā informācijas apmaiņa 'no riepas uz transporta līdzekli', kas tiek nodrošināta ar mākoņdatošanas palīdzību, sniedz ieguvumus visam transporta līdzekļu parkam.

  • Proaktīvā uzturēšana ļauj transporta līdzekļu parku operatoriem precīzi noteikt un risināt ar riepām saistītas problēmas vēl pirms to rašanās. Lietotājiem draudzīgs vienas-pieturas risinājums sniedz iespēju maksimāli palielināt riepu veiktspēju un plānota pro-aktīva uzturēšana palīdz samazināt izmaksas un uzlabot autoparka darbspējas laiku, efektivitāti un ilgtspēju.

  • Riepas augstā un šaurā forma samazina rites pretestību, tādējādi paaugstinot energoefektivitāti un elektroautomobiļu skaitu pilsētās. Konceptriepas forma nodrošina uzlabotu akvaplanēšanu. Tas Goodyear dizaineriem deva iespējusamazināt rievu apjomu, nodrošinot lielāku nobraukumu un zemāku trokšņa līmeni.

Konceptuālās riepas protektors nodrošina saķeri gan ziemas, gan vasaras apstākļos, maksimāli palielinot elektromobiļu darbspējas laiku un optimizējot efektivitāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu