Aprīļa sākumā tiks noskaidrots Latvijas labākais jaunais automehāniķis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau 7. un 8. aprīlī izstādē «Auto 2017» Ķīpsalā pulcēsies labākie jaunie automehāniķi no visas Latvijas, lai piedalītos profesionālā meistarības konkursa «Jaunais automehāniķis 2017» nacionālajā finālā. Par titulu – labākais jaunais automehāniķis un iespēju nest Latvijas vārdu starptautiskā mērogā sacentīsies 12 finālisti.

Konkursa «Jaunais automehāniķis 2017»pusfinālā, kas notika 24. februārī Ķīpsalā, jaunie automehāniķi mērojās spēkiem teorētiskajās zināšanās. Pusfinālā startēja 49 konkursanti no 13 mācību iestādēm, bet nacionālajā finālā iekļuva un savu meistarību praktiskos uzdevumos demonstrēs 12 labākie pusfināla rezultātu uzrādītāji no septiņām skolām:Rīgas Valsts tehnikuma, Rēzeknes tehnikuma, PIKC «Rīgas Tehniskā koledža», Ventspils tehnikuma, Priekuļu tehnikuma, PIKC «Kandavas Lauksaimniecības tehnikums» un Malnavas koledžas.

«Ar katru gadu jauno speciālistu prasmju un iemaņu kvalitāte pieaug, arī cīņa par dalību finālā kļūst arvien spraigāka. Pusfināla rezultāti apliecina, ka liela nozīme ir gan apmācību kvalitātei, gan jauno profesionāļu attieksmei pret savu topošo profesiju! Konkurss jaunajiem speciālistiem ir lieliska iespēja izmēģināt jaunākās iekārtas un aprīkojumu, kā arī satikt savu nākamo darba devēju!» – tā konkursa rīcības komisijas priekšsēdētājs, SIA «Inter Cars Latvija» filiāles vadītājs Aldis Vasiļevskis.

Jaunākās tehnoloģijas un dažādas sarežģītības uzdevumi

Pirmo reizi konkursa vēsturē jaunajiem automehāniķiem darba vietas Ķīpsalā iekārtos sešas ārzemju auto rūpnīcas un vadošie autoservisa iekārtu un aprīkojuma tirgotāji. Tā jaunajiem automehāniķiem būs lieliska iespēja iepazīt un strādāt ar jaunākajām tehnoloģijām,iekārtām un instrumentiem.

Finālistiem rotācijas kārtībā būs jāveic dažādas sarežģītības uzdevumi, piemēram,kravas automašīnu remonts, dzinēja siksnas nomaiņa, kardānu vārpstas remonts, vadības bloku un sistēmu diagnostika, sajūga ekspluatācija u. c.

Foto: Publicitātes foto

Konkursantus vērtēs ekspertu komisija: ekspertu komisijas priekšsēdētājs, «Inter Cars Latvija» tirdzniecības filiāles «Rumbula» vadītājs Aldis Vasiļevskis, «Inter Cars Latvija» Iepirkumu un loģistikas nodaļas vadītājs Egils Blaubergs, PIKC «Rīgas Tehniskā koledža» direktora vietnieks Jānis Nipers un izstādes «Auto» vadītājs Gints Šāvējs.

Vēro jaunos automehāniķus darbībā arī tu!

Finālsacensības notiks divas dienas, 7. un 8. aprīlī, izstādē «Auto 2017» Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Konkursa norisi un modernās iekārtas darbībā varēs vērot ikviens izstādes apmeklētājs. Uzvarētāju apbalvošana notiks 8. aprīlī plkst. 17.00.

Vērtīgas balvas

Finālisti sacentīsies ne tikai par labākā jaunā automehāniķa titulu, bet arī par vērtīgām, uz tālāku pilnveidošanos vērstām balvām.Trīs labākie nacionālā konkursa uzvarētāji kopā ar pedagogiem dosies uz Varšavu, lai Latvijas godu pārstāvētu konkursa «Jaunais automehāniķis 2017»starptautiskajā finālā. Tāpat labākajiem«Inter Cars» dāvinās ceļojumu uz Vāciju, kur varēs paviesoties pie kāda no autodaļu ražotājiem.

Savukārt skolas, kuru audzēkņi izcīnīs godalgotās vietas, tiks apbalvotas ar «Inter Cars Latvija» specbalvām: 1. vieta – 1000 eiro dāvanu karte, 2. vieta – 700 eiro dāvanu karte un 3. vieta – 500 eiro dāvanu karte iekārtu vai instrumentu iegādei autoremonta programmas tehniskajam nodrošinājumam.Vairāk par konkursu: www.jaunaisautomehanikis.lv

Konkursu rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 un SIA «Inter Cars Latvija»sadarbībā ar PIKC «Rīgas Tehniskā koledža», «Scania» Baltijas mācību centru, SIA «Volvo Truck Latvia», SIA «Auto Cardan» un SIA «Gvidis».

Kā zināms, no 7. līdz 9. aprīlim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijā lielākā auto industrijas izstāde «Auto 2017», kuru veido četras tematiskās sadaļas plašam interešu lokam:

  • Baltijas lielākā jauno automobiļu izstāde-gadatirgus«Auto»;

  • transporta un industriālās tehnikas sadaļa «Transporta tehnika»;

  • specializētā autoservisu aprīkojuma un autoaksesuāru sadaļa «Auto mehānika»;

  • lielākais un pazīstamākais autotūninga šovs Austrumeiropā«Auto Exotica».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu