Porsche ar katru auto nopelna vairāk nekā 16 tūkstošus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Porsche

Katrs pārdotais auto Porsche nes 16 387 eiro peļņu. To paziņojusi aģentūra Bloomberg, kura vienkārši izdalījusi vācu kompānijas operacionālo peļņu (3,9 miljardi eiro) ar realizēto auto skaitu (238 tūkstoši).

Tāpat Bloomberg izskaitļojuši, ka Daimler koncerns un BMW no katra auto pārdošanas nopelna apmēram 4650 eiro, savukārt Ferrari - 83 700 eiro.

Jāpiebilst gan, ka itāļu kompānijas gadījumā ievērojamu daļu peļņas dod dažādas blakusnodarbes, piemēram, tematisko parku uzturēšana, suvenīru pārdošana, atsevišķu motoru pārdošana. Tas veido apmēram 30% no kompānijas biznesa, jo automobiļu ražošanas apjoms ir tikai 8 tūkstoši vienību gadā.

Atgriežoties pie Porsche, svarīgi piebilst, ka kompānijas ražošanas apjoms pēdējo trīs gadu laikā ir kāpis par 47 procentiem. Tas tiešā veidā saistīts ar kompaktā krosovera Macan iznākšanu, kura īpatsvars realizācijas apjomā ir 40%, raksta Motor.ru.

Porsche ienākumi 2016.gadā, ja salīdzina ar 2015.gadu, ir palielinājušies par 14%, savukārt ienākumi no katras pārdotās mašīnas - par 9%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu