Šī «melnā ūdele» ķers noteikumu pārkāpējus Lietuvā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.15min.lt

Visai neparastu sava autoparka papildinājumu otrdien Viļņā prezentējusi Lietuvas Valsts policija. Proti, līdztekus nesen jau saņemtajiem jaunajiem nemarķētajiem patruļauto, dienvidu kaimiņzemes likumsargu rīcībā būs arī draudīgi melns Audi A6 quattro bez pazīšanās zīmēm, ziņo 15min.lt.

Audi A6 ir netipiska izvēle salīdzinoši augstās cenas dēļ, tomēr policijas šefs Linas Pernavas skaidro, ka sākotnējie izdevumus kompensēs ietaupījums uz vēlāko remontdarbu rēķina.

Par «melno ūdeli» nodēvētais auto ir apgādāts ar tādu pašu satiksmes uzraudzības tehniku, tai skaitā sistēmu, kas spēj vienlaicīgi fiksēt vairākus atļautā braukšanas ātruma pārkāpumus, kā iepriekš dienestā pieņemtā Škoda. Piedevām, Audi uzstādītā iekārta prot atpazīt ātrumpārkāpēju auto valsts numura zīmes, tādēļ protokolus vaininiekiem varēs izsūtīt pat bez viņu apstādināšanas.

Policijas jaunieguvums no Ingolštates ir apgādāts ar 3 litru V6 dīzeļdzinēju un pilnpiedziņas sistēmu. 15min.lt raksta, ka motors attīsta 267 ZS, taču jaunākajā iterācijā 3 litru TDI motora veiktspēja ir 272 ZS un 580 Nm, un ar to pilnpiedziņas mašīna 100 km/h spēj sasniegt 5,5 sekundēs. Sedana maksimālais ātrums ir 250 km/h, taču nav izslēdzama iespēja ka policijas auto ātruma ierobežotājs ir atslēgts.

Var piebilst, ka Audi A6 sākuma cena ir nedaudz virs 40 tūkstošiem eiro, savukārt ātruma mērīšanas aprīkojums izmaksājis vēl 35 tūkstošus.

Foto: www.15min.lt

Kā piebilst 15min.lt, arī Šauļu policija nupat ir saņēmusi jaunu netrafarētu auto - Volkswagen Passat. Autobraucēju vidū tas jau ieguvis palamu «ciklops» un aizvietos līdz šim izmantoto balto Passat, kurš krāsas dēļ tika dēvēts par «ledusskapi» un «mikroviļņu krāsni».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu