Apple saņem atļauju pašbraucošu automobiļu izmēģināšanai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV bāzētā tehnoloģiju kompānija «Apple» ir pievienojusies to firmu sarakstam, kas Kalifornijas štatā ir saņēmušas atļaujas pašbraucošu automobiļu izmēģināšanai, liecina štata amatpersonu piektdien publicēta informācija.

«Apple», kas pēdējā laikā pazīstama galvenokārt kā viedtālruņu «iPhone» ražotāja, ir maz izpaudusi par savām ambīcijām pašbraucošo spēkratu jomā, lai gan tās vadītājs Tims Kuks ir devis mājienus par šādiem plāniem.

«Apple» pērnā gada beigās atklāja, ka tā investē lielus līdzekļus autonomo automašīnu izstrādē.

Ir gaidāms, ka kompānija koncentrēsies uz programmatūras sistēmām, laujot saviem partneriem ražot automašīnas, bet tā arī vēlēsies izmēģināt savu navigācijas tehnoloģiju automašīnās.

Vairums lielo autobūvnieku un daudzas tehnoloģiju grupas pašlaik izstrādā autonomās automašīnas, kas tiek uzskatītas par nākotnes spēkratiem līdz ar elektromobiļiem. Uzsākt pirmo modeļu ražošanu tiek solīts ap 2020.gadu.

Pētījumus šajā jomā jau veic autobūvnieki «General Motors» (GM), «Ford», «Nissan», «Mercedes-Benz», «Toyota», un citas grupas, tostarp «Uber» un «Google» mātesfirma «Alphabet».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu