Grozījumi likumā pieņemti: jauniem auto TA būs reizi divos gados

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jaunajām automašīnām līdz četru gadu vecumam tehnisko apskati varēs veikt ik pēc diviem gadiem, paredz Saeimas galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Ceļu satiksmes likumā.

Šie likuma grozījumi sagatavoti pēc iedzīvotāju kolektīvā iesnieguma par transportlīdzekļu tehniskās apskates veikšanu reizi divos gados, informēja Saeimas Preses dienestā.

Grozījumi paredz, ka Latvijā un ārvalstīs iepriekš nereģistrētam vieglajam automobilim un piekabei ar pilnu masu līdz 3500 kilogramiem pirmreizējo valsts tehnisko apskati veic ne vēlāk kā divus gadus pēc reģistrācijas Latvijā. Otrā tehniskā apskate būs jāveic ne vēlāk kā divus gadus pēc pirmreizējās apskates. Savukārt, sasniedzot četru gadu vecumu, turpmākās tehniskās apskates šādām automašīnām būs jāveic katru gadu.

Līdz šim likums noteica, ka iepriekš nereģistrētai automašīnai pirmreizējo valsts tehnisko apskati veic ne vēlāk kā divus gadus pēc tam, kad attiecīgais transportlīdzeklis pirmoreiz reģistrēts Latvijā. Turpmākās tehniskās apskates automašīnām bija jāveic katru gadu.

Vairāk nekā 10 000 Latvijas pilsoņu Saeimai bija iesnieguši kolektīvo iesniegumu «Transportlīdzekļu tehniskās apskates veikšana reizi divos gados», lūdzot pagarināt termiņu automašīnu tehniskās apskates veikšanai līdz reizei divos gados kā tas ir, piemēram, Norvēģijā, Lietuvā, Igaunijā, Vācijā un citur.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu